2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A szurkolók és a rendőrök rendhagyó harmadik félidőt is tartottak

2013. március 25., hétfő 17:17, frissítve: szerda 10:39

Két helyszínen szurkoltak egy időben a magyar válogatottnak pénteken, a románok elleni labdarúgó vb-selejtezőn. Az Ötvenhatosok terén popkoncerttel, a Dózsa György úton nemzeti rockkal hangoltak. A Hír TV Stopper című sportmagazinja a találkozót megelőző héten és a mérkőzés alatt is jelen volt az összes fontos helyszínen.

4 mérkőzés: 3 győzelem, 1 vereség, 9 pont. Hajszálra azonos mérleggel várta az 5. fordulót a világbajnoki selejtezősorozat D csoportjában a magyar és a román válogatott. A találkozót azonban zárt kapuk mögött rendezték, így maradt az utcai meccsnézés – kinek-kinek a vérmérséklete szerint.

Nemzeti rockzenekarok, pirotechnika és székely lobogók a Dózsa György úton. Előzetes regisztráció és Magna Cum Laude-koncert az Ötvenhatosok terén. Az utóbbi helyszínen végül mintegy 2 ezer ember tekintette meg a mérkőzést. Volt köztük olyan is, aki Kanadából utazott Budapestre szurkolni a válogatottnak.

A Dózsa György úton 5-6 ezren szurkoltak a nemzeti csapatnak. Ezt a rendezvényt a magyar válogatott szurkolói csoportja szervezte. „Mi, ahogy megtudtuk, hogy zárt kapus lesz, azonnal létrehoztunk a Facebookon egy csoportot, hogy itt fogunk rendezni egy rendezvényt – fogalmazott a Carpathis Brigade szervezője. – Rá pár napra be is jelentettük, hogy lefoglaljuk a területet, úgyhogy egyértelmű, hogy az MLSZ szervezett ránk” – közölte Foki Attila.

A szokatlan meccsnézés szokatlanul kezdődött a Dózsa György úton: az ultrák és a többi fanatikus a román himnusz alatt a Székely himnuszt énekelte.

A találkozó végül 2–2-es döntetlent hozott, a 3. félidő végeredménye pedig 13 előállítás és öt könnyebb sérült. Visszavágó szeptemberben, Bukarestben.

19.30-tól, a hétfő esti Stopperben megszólal Orbán Viktor miniszterelnök és Gheorghe Hagi, minden idők legjobb román labdarúgója is, illetve az is kiderül: mi vezetett a rendőri fellépéshez az ultrák rendezvényét követően.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!