2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

A statisztika a PSG továbbjutása mellett szól

2013. március 6., szerda 18:12, frissítve: csütörtök 09:28

Újabb két mérkőzéssel folytatódik a küzdelem szerda este a labdarúgó-Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A Juventus háromgólos előnnyel várja a Celticet, a Paris Saint-Germain (PSG) szintén idegenben, Valenciában győzött az első meccsen, mégpedig 2–1 re.

Félúton van nyolc közé jutáshoz vezető úton a Paris Saint-Germain. Carlo Ancelotti együttese 2–1-es előnyből, de Zlatan Ibrahimovic nélkül várja a hazai visszavágót a Valencia ellen. A statisztika francia továbbjutást ígér: a párizsiak ugyanis 2006 óta nem kaptak ki otthon nemzetközi kupameccsen.

„Csak magunkkal kell foglalkoznunk. Minőségi labdarúgóink vannak minden poszton, a saját játékunkat kell játszanunk támadásban és védekezésben is – mondta Ancelotti. – Megnyertük az első mérkőzést, és ha a legjobb formánkat hozzuk, akkor nem lehet probléma a továbbjutás kiharcolása. Mindent meg fogunk tenni.”

A spanyolok trénere szerint bár nehéz helyzetben vannak, a párharc még nem ért véget. „Jelenleg a bajnokságban azért harcolunk, hogy jövőre is a Bajnokok Ligájában szerepelhessünk – közölte Ernesto Valverde, – de jelenleg még itt vagyunk, és mindent meg fogunk tenni azért, hogy itt is maradjunk. Semmi sincs előre megírva, úgyhogy megpróbálunk élni a lehetőségeinkkel.”

A továbbjutáshoz a Valenciának legalább két gólt kellene szereznie Párizsban, de a Paris Saint-Germain eddig sosem adott el előnyt az európai kupaporondon.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!