2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

A németek kisfilmen mutatják be a bevándorlók kitoloncolását

2015. augusztus 9., vasárnap 08:55, frissítve: vasárnap 21:19

Kitoloncolásról szóló videóval tartaná vissza Németország a bevándorlókat. A berlini belügyminisztérium honlapján közzétett kisfilm azt mutatja be, miként távolítják el az országból a megalapozatlan kérelemmel érkező menedékkérőket.

Németországban tombol a kánikula, a hőmérséklet napokig 40 Celsius-fok körül alakult. A hőhullám különösen megviselte azokat a migránsokat, akiknek jobb híján az utcán kell megvárniuk, hogy benyújthassák menedékkérelmüket a helyi szociális hatóságoknál. Berlinben helyi civilek egy csoportja vízzel és alapvető élelmiszerekkel sietett a több száz, épületen kívül rekedt bevándorló segítségére.

Mivel egy idő után kezelhetetlen mennyiségű víz- és élelmiszercsomag halmozódott fel a menekültügyi hivatal előtt, a hatóságok értesítették a Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetét, hogy segítsenek az elosztásban. „Mi csak abban tudunk segíteni, hogy biztosítjuk, az ide hozott dolgokat a lehető leggyorsabban kiosztják a számos önkéntes segítségével. Ezt csináljuk egész nap, ügyelve arra, hogy a romlandó áruk ne menjenek pocsékba, hanem jussanak el a migránsokhoz” – mondta Matthias Nowak, a Máltai Szeretetszolgálat berlini szervezetének szóvivője.


Miközben a civilek támogatják a bevándorlókat, a kormány igyekszik visszatartani őket – igaz, kampányuk csak egy bizonyos célcsoportnak, a nyugat-balkániaknak szól. A belügyminisztérium egy olyan videót tett közzé, amely bemutatja, miként távolítják el az országból a megalapozatlan kérelemmel érkező menedékkérőket.

A kisfilmben hangsúlyozzák: a szegénységre hivatkozva senki nem kaphat menedékjogot Németországban. A négyperces anyagot szinkronizálva bemutatják Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Koszovóban, Macedóniában, Montenegróban és Szerbiában is – ezekből az országokból érkezik a Berlintől menedéket kérők több mint 40 százaléka. Az ő kérelmeik több mint 99 százalékát elutasítja a német állam.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!