2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 07:55

A Mol minden jogi eszközzel megvédi Hernádit

,

2013. október 2., szerda 14:02, frissítve: szerda 14:57

Horvát lapértesülések szerint az Interpol kiadta a körözést Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója ellen. Minden jogi eszközzel megvédik magukat és a vezérigazgatót – reagált közleményében a magyar olajtársaság.

A nemzetközi bűnügyi szervezet körözési listáján Hernádi neve még nem található meg, és a magyar rendőrséghez sem érkezett hivatalosan európai elfogatóparancs. Hernádit azzal gyanúsítják Horvátországban, hogy Ivo Sanader volt miniszterelnök lefizetésével szerezte meg az irányítást a horvát olajtársaság, az INA felett. Az ügyben Magyarországon is indult büntetőeljárás, de azt az ügyészség – bűncselekmény hiányában – fél év után lezárta.

A magyar olajtársaság szerda reggel közleményben reagált a nemzetközi elfogatóparancs hírére. Azt írták: minden jogi eszközzel megvédik magukat és Hernádi Zsolt vezérigazgatót. A Mol véleménye szerint a horvát lépés ellentétes az uniós joggal. A társaság emlékeztet arra is, hogy a magyar hatóságok korábban bűncselekmény hiányában megszüntették az eljárást. Hozzáteszik, az ügy ellenére továbbra is Hernádi Zsolt irányítja teljes jogkörrel a vállalatcsoportot.

Magyarország büntetőjogi lépéseket fontolgat

A kormány közleményben reagált a Mol-ügyre. A kormányzati információs központ azt írta: a kabinet szerdai ülésén úgy határozott, hogy Magyarország megfontolja a polgári és büntetőjogi lépéseket Horvátországgal szemben. A közlemény szerint a kormány a Mol portfóliójának felülvizsgálatára, illetve esetlegesen az INA-részvények eladásának előkészítésére kéri fel az olajtársaság vezetőségét. Martonyi János külügyminiszter pedig lemondta csütörtökre tervezett horvátországi útját is.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!