2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

„A mezei utak” is jobbak jobbak mint a 3-as

Hír TV

2018. április 30., hétfő 13:30, frissítve: hétfő 21:51

Járhatatlan a Miskolcot Kassával összekötő 3-as főút egy szakasza. Az országhatár előtti utolsó néhány kilométeren a kamionok csak lépésben tudnak haladni rajta. A régi 3-as főutat a tavaly nyár óta épülő M30-as autópálya váltaná ki, ebből azonban alig két kilométer van készen.

Egymást érik a kamionok a Miskolc és Kassa közötti 3-as főúton. Araszolva tudnak csak haladni, mert az aszfalt tele van repedéssel, a kátyúkat pedig kerülgetni kell. Egy három kilométeres szakaszon szinte járhatatlan az út.

„Szinte negyedik osztályú útnak felel meg vagy mezei útnak. Nyilván a mezei utak is jobbak” – panaszkodott az egyik közlekedő. 

Az érintett útszakasz jelentős nemzetközi forgalmat bonyolít. Rengeteg a szlovák, lengyel, román áruszállító kamion.

„Hát elég gyenge. Például Szurdoknál, Hernádszurdoknál így kell kerülgetni, mert meg van süllyedve állandóan, évek óta mindig. A kamionok nem tudnak…A gyerekek is hazajönnek, inkább elmennek Hidasnak, mert nem lehet menni” – mesélte egy másik autós. 

A tervek szerint az M30-as autópálya épp ezt az utat fogja kiváltani. A Miskolcot az országhatárral összekötő sztrádából eddig összesen 1,7 kilométer készült el, ezt idén januárban adták át. A beruházás az Európai Unió támogatásával 4, 3 milliárd forintból valósult meg. A Magyar Közút tájékoztatása szerint az autópálya építése miatt a régi 3-as út egy szakaszát az év második felében lezárják, a forgalmat terelőútra irányítják, és az utat elbontják, mert a későbbiekben új nyomvonalon halad majd. Az M30-as építését és a nyomvonal áthelyezését is a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. irányítja.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!