2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

A Kossuth téren demonstráltak a „Dühös magyarok”

2014. december 14., vasárnap 17:15, frissítve: vasárnap 19:00

A költségvetés elfogadása, a magánnyugdíjpénztárak megszüntetése és az M0-s autópálya fizetőssé tétele ellen is tüntetett vasárnap délután a fővárosban a Dühös magyarok elnevezésű Facebook-csoport.

A demonstrációt eredetileg a „60ezren a MAGÁN nyugdíjukért” csoport szervezte, de később több szervezet, köztük a Százezren az internetadó ellen csoport és az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége is csatlakozott a megmozduláshoz.

Véleményük szerint ha a parlament a jövő héten elfogadja a költségvetést, a kormány visszafordíthatatlan károkat okoz az országnak. A tüntetésen felszólalt az internetadó elleni megmozdulásokat szervező Gulyás Balázs is, aki azt mondta: a kormány mindenkit becsapott, mert azt ígérték, hogy nem lesznek megszorítások.

„Ne hazudd Viktor, hogy meghallgatjátok az embereket, mert a mostani útdíjat sem egyeztettétek senkivel. Viktor ne hazudd, hogy a kormányzásotok nyugodt és higgadt, amikor összevissza kapkodtok, még érveitek sincsenek, nemhogy hatástanulmányaitok” – fogalmazott Gulyás Balázs, a józsefvárosi MSZP volt alelnöke.

Kedden a Szabad Oktatásért Diákcsoport és az Egymillióan az internetadó ellen elnevezésű csoport hirdetett kormányellenes tüntetést Nincs hova hátrálnunk címen –  ők a Nemzetgazdasági Minisztériumtól vonulnak majd az Országház elé.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!