2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - Állami áruház 17:25

A Fideszé maradt Simon egykori hátországa

,

2014. április 12., szombat 19:16, frissítve: szombat 21:08

A Fideszé maradt a két legszorosabb választókörzet az átjelentkezők és a külföldön élők szavazatainak összeszámolása után. Ha máshol sincs fordulat, a kormánypártok ismét megszerzik a kétharmados parlamenti többséget.

A kormánypártoké maradt Simon Gábor egykori hátországa. A fideszes Kucsák László legyőzte a főváros XVIII. kerületében a baloldali jelöltet, Kunhalmi Ágnest. Kettejük párharca volt a legszorosabb, de az átjelentkezők és a külföldön élők szavazatai nem fordították meg az eredményt. Eredetileg 22 szavazat volt köztük a különbség, amely az újabb voksok megszámolása után nőtt. Kucsák László végül hatvan szavazattal nyert.

Elmaradt a baloldali fordulat egy másik budapesti billegő körzetben is. A XV. kerületben szintén a Fidesz–KDNP-é lett a parlamenti mandátum. A helyi polgármester, László Tamás is népszerűbbnek bizonyult baloldali riválisánál, Móricz Erzsébetnél. Az eredeti különbség a XV. kerületben is nőtt. Ha más körzetekben sem változik az eredmény, a Fidesz–KDNP valószínűleg ismét kétharmados parlamenti többséget szerez.

Kétszázezer voksot összesítenek

Az átjelentkezők és a külföldön élők szavazatait reggel szállította ki a Nemzeti Választási Iroda a 106 egyéni választókerületbe. Ezeket a voksokat a függőben hagyott szavazókörök szavazataihoz keverték hozzá. Összesen mintegy 200 ezer voksot összesítenek ma országszerte, nem hivatalos végeredmény este várható.

Miskolc 2. számú választókörzetében még nem fejezték be a számolást. Az állás itt is szoros, a baloldal vezet ugyan, de a Fidesz és a Jobbik néhány száz szavazattal maradt csak le.

A magyarok számíthatnak egymásra

Közleményben köszönte meg a külhoni magyarok választási részvételét és 130 ezer támogató szavazatát Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes szerint a voksok azt bizonyítják, hogy a magyarok határon innen és túl kölcsönösen számíthatnak egymásra.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!