2019. március 22.,
péntek, Beáta, Izolda napja

Szentesi Zöldi László

Hír TV

1970-ben születtem Szentesen Zöldi Lászlóként. Szülővárosom nevét azért használom, mert amikor újságírói pályámat megkezdtem, kiderült, hogy ugyanezzel a névvel már dolgozik egy másik újságíró.

A televíziós mesterséget Chrudinák Alajostól és a Magyar Televízió hajdani Külpolitikai Főszerkesztőségének legendás riportereitől tanultam 1993-94-ben. Ezután öt évig a Duna Televízióban dolgoztam, majd egy rövid kitérő után az írott sajtóban folytattam pályafutásomat. Dolgoztam a Magyar Nemzet külpolitikai rovatánál, majd a Magyar Hírlap rovatvezetőjeként, később főszerkesztő-helyetteseként. Néhány éve a Magyar Demokrata főmunkatársa vagyok.

A kedves nézők a Magyar Demokratában és a 888.hu-n találkozhatnak írásaimmal. Tagja vagyok az Echo TV Sajtóklubjának is. A Hír TV-ben sok barát és ismerős dolgozott az évek során, örülök, hogy műsorvezetőként térhetek vissza Gajdics Ottó társaságában.

Ha nem írok, olvasok vagy politizálok, akkor leginkább a családommal vagyok. Vidéken élünk, ahogyan mondani szokás, mintha örökké nyaralnánk. Lelkes, de nem elvakult Ferencváros-szurkoló vagyok, és nem őszinte a mosolyom, ha a Barcelona megveri a Real Madridot. Imádom a rockzenét, szinte mindent tudok az AC/DC-ről, de nem könnyű megfogni az Iron Maidennel és a Judas Priesttel sem. Érdekel a gasztronómia: török és székely szakácskönyvet is írtam. Ha nem újságíró lennék, akkor azt hiszem, történészként vagy irodalmárként dolgoznék. Vagy szakácsként, séfként. Esetleg basszusgitárosként.

Ebben az a szép, hogy sohasem derül ki...

Műsora: Péntek 9

Kapcsolat: YouTube