2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Újabb rohamra számíthatnak az üzletek

Hír TV

2017. december 27., szerda 07:51, frissítve: szerda 10:14

Ajándékcsere
Nagy rohamra számítanak a kereskedők szilveszter előtt. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az állami tévében azt mondta, bár a törvény alapján nem lenne kötelező, a boltok többsége kicseréli a visszavitt terméket. Vámos György kifejtette: a gyakorlat szerint az üzletek akkor vesznek vissza hibátlan árut, ha megvan a vásárlást igazoló számla, és nem sérült a termék. Ha az áru hibás, sérült, az eladó nem mérlegelhet, kötelező visszavennie blokk ellenében a terméket, és azt ki kell cserélnie, de a vevő a készpénzes kifizetést is választhatja.

Drágulás
Jóval drágább lehet az élet Nagy-Britanniában a brexit után. A Brit Kiskereskedelmi Szövetség szerint ha nem lesz vámmegállapodás a külső partnergazdaságokkal, az komoly gondokat okozhat majd az importtermékeknél a brit EU-tagság megszűnése után. Ugyanis ha nem születik egyezség 2019 tavaszáig, akkor a jelentősen megugró vámok miatt a ruházati cikkek, a gyümölcs- és zöldségfélék, a borok, valamint a tengeri halak ára is drasztikusan emelkedhet.

Adóamnesztia
Vlagyimir Putyin a gazdag oroszoktól kér segítséget az Oroszország elleni szankciók miatt. A Bloomberg hírügynökség cikke szerint az orosz elnök új tőkeamnesztia-programot hirdet, amelytől azt várja, hogy elkezd visszaáramlani a tőke Oroszországba, ezzel kompenzálva a gazdasági büntetőintézkedések negatív hatásait. A program egyik lényeges eleme, hogy a gazdag oligarcháknak nem kell megfizetniük a 13 százalékos személyi jövedelemadót a vagyonuk hazautalása esetén. Egyes becslések szerint a jómódú oroszok külföldön parkoltatott vagyona eléri az ezermilliárd dollárt.

Deviza
Erősödött az ünnepek alatt a forint az euróval szemben, az uniós devizát a 312-es szinten jegyezték, a svájci frankot 265, a dollárt 262 forintért adták kedden a bankközi devizakereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!