2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Turi-Kovács: Most biztosan nem szavazom meg

2015. július 16., csütörtök 07:03, frissítve: csütörtök 07:21

Magyarország utolsó, egyben lévő érintetlen vagyonát képezik az állami földterületek – jelentette ki Turi-Kovács Béla Magyarország élőben című műsorunkban.

A Kisgazda Polgári Egyesület elnöke arra reagált a műsorban, hogy a Magosz azt akarja, hogy a földbérlők megvásárolhassák a haszonbérbe kapott területeket. A fideszes parlamenti képviselő viszont úgy látja: ha privatizálják a földeket, azok külföldi spekulánsok kezébe kerülhetnek.

„Most biztosan nem szavazom meg, hogyha ez bekerül a Ház elé. De nem kerül be, mert meg fogják kísérelni a Nemzeti Földalapról szóló törvény alapján az érvényesítést, ha így döntenek. Én abban bízom, hogy a kormány tagjaiban van annyi bölcsesség, hogy fölmérik a jogi helyzetet, fölmérik, hogy milyen alkotmánysérelem következhet be, és a politikai kárt is. Ennek az elhárítása csak úgy lehetséges, ha világossá teszik, hogy a kormány segíteni akarja a földvásárlásokat, a kis- és középbirtokot akarja segíteni, de oly módon akarja segíteni, hogy az állami vagyon ne sérüljön” – fogalmazott Turi-Kovács Béla frakcióvezető-helyettes.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!