2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A szabadság bolond körei 03:00

Szijjártó: Egy dolog biztos

2015. április 22., szerda 15:50, frissítve: szerda 16:15

Egy év múlva Azerbajdzsánból biztosan jön földgáz Európába – mondta Szijjártó Péter az azeri kormány gazdasági és ipari miniszterével tartott közös sajtótájékoztatón.

Mindkét miniszter a magyar–azeri együttműködés lényeges elemeként említette továbbá a közvetlen légi járat újraindítását Budapest és Baku között. A külgazdasági és külügyminiszter szerint az európai energiabiztonság megteremtéséhez diverzifikációra van szükség. A tárcavezető ezért is kiemelten fontos partnernek nevezte Azerbajdzsánt.

„Egy dolog biztos, Azerbajdzsánból fog érkezni gáz Európába, ezért EU energiabiztonsága szempontjából Azerbajdzsán a keleti partnerségprogram legfontosabb szereplője. Magyarországnak erre az együttműködésre energiabiztonság szempontjából is komoly hangsúlyt kell helyeznie, tekintettel arra, hogy a déli gázfolyosóba érkező gázt valahogyan majd el kell juttatnunk Közép-Európába is. Ezért az azeri–európai együttműködés szorosabbra fűzése magyar érdek is” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!