2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Nem tudott talpra állni a forint

Hír TV

2018. június 22., péntek 08:40, frissítve: péntek 13:59

Nem tudott talpra állni a forint. Az eurót ma reggel is 326-os árfolyam fölött jegyezték, a Svájci frank is maradt a 283-as szinten. A forint dollárt árfolyama valamelyest javult, amit most 280 forinttért adnak-vesznek a devizapiacon.

Ennek pozitív hatása is lehet, például az idegenforgalom számára, ha a Magyarországon nyaraló külföldi turisták 326-os árfolyamon váltanak eurót – ezt Pogátsa Zoltán közgazdász mondta a Reggeli járatban, de hozzátette: idővel az MNB-nek is lépnie kell az ügyben, ahogy azt már a cseh és a román jegybank megtette.

„Nagyon sokan azt mondják, hogy már most kellene a jegybanknak, a magyar jegybanknak lépnie. A cseh jegybank és a román jegybank akiket hasonlóan érintett ez a folyamat már lépett is, a lengyel jegybank meg a magyar jegybank egyelőre kivár. ez egy érdekes vita. lehet érvelni amellett is, hogy egyelőre egyébként nem biztos, hogy annyira rossz nekünk, az hogy... azoknak nyilván akik nyaralni indulnak azoknak borzalmas, hogy nem 300 ért mennek hanem 326-os forinttal indulnak el” – jelentette ki a közgazdász.

A teljes beszélgetés:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!