2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Fogalmatlanok a fiatalok

2017. július 3., hétfő 07:37, frissítve: hétfő 09:04

Legalábbis a pénzügyek terén – ez derült ki az MNB felméréséből. A jegybank ezért a közoktatás segítségével növelné a pénzügyi tudatosságot.

Moody”s

Pénteken vizsgálja felül a magyar államadós-besorolást a Moody’s. A nemzetközi hitelminősítőnek idén ez lesz a második vizsgálata Magyarországon. Az első, márciusi áttekintés után nem módosítottak az ország besorolásán, amely így még a befektetésre ajánlott kategória legalján szerepel, stabil kilátással.

 

Pénzügyek

Tájékozatlanok a fiatalok a pénzügyekben – ez derül ki a Magyar Nemzeti Bank tavasszal készített felméréséből. A vizsgált, 15–35 év közötti korosztály a teljes népesség negyedét teszi ki, a kutatásból az derül ki, hogy alapvetően nincsenek tisztában több banki alapfogalommal sem. A jegybank szerint minél idősebb valaki, annál inkább tájékozottabb, de a legidősebb korcsoportban is csupán 40%-nyian tudták, hogy mit jelentenek a kifejezések. A jegybank a közoktatásba bevezetve növelné a pénzügyi tudatosságot, mert a megkérdezettek alig 20%-a szerezte ismereteit iskolában vagy szakképzésen.

 

Foglalkoztatás

15 milliárd forintot fordít a kormány a foglalkoztatás növelésére. Fiatalok és álláskeresők vállalkozóvá válásának elősegítésére 6, a jogszerű foglalkoztatás fejlesztésére 3,8, a létszámleépítések megelőzésére pedig 5 milliárd forint jut. A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program 3 pályázatára már benyújthatók a támogatási kérelmek.

 

Autópiac

Egyre több magánszemély vásárol új autót az Opel magyarországi ügyvezető igazgatója szerint. Koncz Gábor 2017 első félévét értékelve azt mondta: az idén már 38%-ra nőtt arányuk a vevők közt, míg a flottavásárlóké 62%-ra mérséklődött. A vállalatnál előző években a céges autóvásárlások aránya még stabilan 70% feletti volt. Az Opel úgy számol, hogy az idén a tavalyinál 14%-kal több, 12 ezer autót tudnak értékesíteni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!