2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

23 milliárdnál tartanak a kórházi adósságok

Hír TV

2018. március 22., csütörtök 08:12, frissítve: csütörtök 08:26

Kórházi adósság
Két hónap alatt 23 milliárd forintra nőtt a kórházak adóssága - közölte az Mfor.hu a magyar államkincstár legfrissebb adatait, pedig év végén 50 milliárddal konszolidálta a kormány az egészségügyi ellátókat. A lap azt írja, hogy az eladósodás nagy része januárban jött össze, ekkor 21 milliárd forinttal nőtt a rendezetlen számlák összege. A legrosszabb a helyzet a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézetnél, ahol közel 1,8 milliárd forint tartozással küszködnek. Jelentős még a szolnoki Hetényi kórház 1 milliárd forintot megközelítő adóssága, és az Országos Mentőszolgálat majdnem félmilliárdos hiánya, ami egy hónap alatt a felére apadt.

Megmenekülhet az Opel-gyár Szentgotthárdon
A kormány megállapodott a francia tulajdonba került Opellel, bár az egyezség részletei nem ismertek. Az üzemben kisméretű benzinmotorokat gyártanak majd 2020 elejétől. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közölte: a kormány a jövőben is együttműködik majd a vállalattal.

Mindaddig, amíg ezeknek a Peugeot motoroknak a gyártása megkezdődik, addig az üzemben folytatódik az eddigi termékpaletta gyártása, és öt különböző motor gyártása tovább zajlik majd – mondta el Szijjártó.

A csehekhez kerül a Telenor
Egy cseh cégcsoport veszi meg a Telenor közép- és kelet-európai leányvállalatait, így a magyar céget is – a csomagért 2,8 milliárd eurót fizet a régió legnagyobb magántőke-befektetője, amelynek tulajdonosa Petr Kellner, Közép-Európa leggazdagabb embere.

A Telenor Magyarországot korábban Mészáros Lőrinccel is hírbe hozták, és az Index szerint Kellner megjelenése nem is feltétlenül zárja ki azt, hogy a magyarországi cég később nem kerül a felcsúti milliárdos közelébe. A portál információi szerint ugyanis Kellner és Mészáros egyik érdekeltsége már korábban kapcsolatba került egymással, és a magyar cég állítólag jelezte is a cseh milliárdos társaságának, hogy ha a négyes csomagból leválasztható a magyar cég, akkor az érdekelné Mészárost.

BUX
Pluszban zárt a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, 0,7 százalékos emelkedéssel, 38 236 ponton fejezte be a szerdai kereskedést.

Deviza
Enyhén gyengült a forint, az eurót a 311-es szint körül jegyezték, a svájci frankot 266, a dollárt 253 forintért adták tőzsdezáráskor a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!