2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

100 embernek ad munkát a tatai japán cég

2015. október 13., kedd 20:40

Jövő nyáron kezdheti meg a termelést egy japán autóipari cég Tatán, amely zöldmezős beruházásával száz embernek ad munkát.

A világ egyik vezető rugógyártója épít csarnokot a tatai ipari parkban. A japán vállalat magyarországi ügyvezető igazgatója azt mondta, amikor a cégcsoport európai telephelyet keresett magának, Lengyelország, Csehország és Magyarország jött szóba. „Több oka van annak, hogy végül Magyarországot választottuk. Azt tapasztaltuk, hogy itt nagyon szorgalmas emberek élnek, és a jól képzett munkaerő is rendelkezésre áll. Döntésünket a kedvező földrajzi elhelyezkedés mellett segítette a város polgármesterének pozitív hozzáállása is, ez meggyőzött minket arról, hogy ezt a térséget válasszuk” – fogalmazott Kacujuki Nisioka, az NHK Spring Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A társaság száz munkahelyet teremt a régióban. A külgazdasági és külügyi miniszterhelyettes szerint a tatai beruházás a magyar gazdaságpolitika sikere. „A régi befektetők is újra beruháznak. Körülbelül 60 százaléka a magyarországi beruházásoknak a már itt lévő nagyberuházóknak az újraberuházása. Jó hír az, hogy újonnan is jönnek beruházók. Már 141 japán cég működik Magyarországon, amelyek 25 ezer embernek adnak munkát, és számunkra nagy megtiszteltetés, hogy továbbra is vonzók vagyunk a befektetések szempontjából” – mondta Szabó László.

A japán vállalat Európa legnagyobb autógyárainak szállít alkatrészeket. A termelés jövő nyáron indulhat el Tatán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!