2023. 10. 01. Vasárnap Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Gazdaság

A minimálbér 10-15 százalékos emelkedése várható

A reálbérek emelkedése újabb lendületet adhat a magyar gazdaságnak. Jövő januártól pedig a minimálbér 10-15 százalékos emelkedése látszik a tárgyalások alapján – erről beszélt a gazdaság-fejlesztési miniszter. A minimálbér 10-15 százalékos emelkedése várható
Nagy István: a méhészkedés nem csak gazdasági tevékenység

Nagy István: a méhészkedés nem csak gazdasági tevékenység

A méhészetre nem tekinthetünk csupán gazdasági tevékenységként, mert elsődleges célja nem a mézértékesítés, hanem a beporzás biztosítása; a biodiverzitás fenntartásához szükség van a méhekre – mondta az agrárminiszter a szaktárca tájékoztatása szerint Sepsiszentgyörgyön. 2023. szeptember 30.
Új funkcióval bővült az állami online Árfigyelő

Új funkcióval bővült az állami online Árfigyelő

A bevásárlólista funkció után, újabb fontos funkciót kapott az online Árfigyelő rendszer. A vásárlók előre beállíthatják a kedvenc boltjaikat az oldalon, és ezt vizuálisan, a térképes szűrővel is megtehetik. Így akár a környezetükben lévő boltok napi termékkínálatát is követhetik. 2023. szeptember 30.
Elkezdődtek a Kaposvári Állattenyésztési Napok

Elkezdődtek a Kaposvári Állattenyésztési Napok

A mezőgazdaságnak uniós szinten békére, szakmai alapú döntésekre és a vidéket támogató politikára van szükség – hangsúlyozta a Kaposvári Állattenyésztési Napokon Feldman Zsolt. A mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár emlékeztetett, hogy az elmúlt években csak támadást kapott a mezőgazdaság és az állattenyésztés az Európai Bizottságtól. 2023. szeptember 30.
10 pont, amiért erős maradhat a magyar gazdaság

10 pont, amiért erős maradhat a magyar gazdaság

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Nagyvállalati Klubjának második rendezvényén tartott előadást. Mint mondta, az egyik legnehezebb válságon vagyunk túl, a gazdaság alapszövetei nem sérültek, már a fordulathoz érkeztünk, de további 10 lépésre lesz szükség. 2023. szeptember 29.
Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Nagyot fordult a világ a nemzetközi hitelminősítő intézetek és a kormány körül mostanság. 2023. szeptember 29.
Napindító - Idén is lesz nyugdíjkorrekció

Napindító - Idén is lesz nyugdíjkorrekció

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő érkezett a Napindító stúdiójába. 2023. szeptember 29.
Évközi minimálbér-emelés és 2027-ig szóló bérfelzárkózási program kerül a kormány asztalára

Évközi minimálbér-emelés és 2027-ig szóló bérfelzárkózási program kerül a kormány asztalára

2027-ig szóló bérfelzárkóztatási program koncepcióját dolgozzák ki a következő hetekben a szakszervezetek és a munkaadók, erről állapodtak meg a mai tárgyalásukon, amit hamarosan a kormány elé is benyújtanak. Akár minden eddiginél korábban, már október végén megállapodás lehet a jövő évi minimálbérről és garantált bérminimumról. 2023. szeptember 27.
Üzemanyagárak - nagyon fontos tárgyaláson van túl a gazdaságfejlesztési miniszter

Üzemanyagárak - nagyon fontos tárgyaláson van túl a gazdaságfejlesztési miniszter

A Magyar Ásványolaj Szövetség és a Mol is kész az együttműködésre az üzemanyagárak moderálásában. 2023. szeptember 26.
Megkezdődött a soproni piac felújítása

Megkezdődött a soproni piac felújítása

Megkezdődött a soproni piac felújítása, ahol a bontási munkálatok javában zajlanak, és várhatóan jövő tavaszra készül el az új vásárcsarnok. 2023. szeptember 26.

Virág Barnabás: Normalizálódott a kamatkörnyezet

A Monetáris Tanács az effektív ráta 100 bázispontos csökkentésével lezárta a rendkívüli kamatkörnyezet normalizációját, összezárt az alapkamat és az egynapos betéti gyorstender kamata - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke online háttérbeszélgetésen kedden. 2023. szeptember 26.

Új közösségi platformmal hóditja meg a magyar milliárdos vállalkozó a világot

Takarítóként kezdte, kriptomilliomos lett Joe Bitter 2023. szeptember 24.

Viharkárok miatti változások a lakásbiztosításokban

Idén erős viharok sújtották az ország szinte minden részét. A biztosítók az elmúlt 10 év legnagyobb összegeit fizették ki ebben az évben – mondta el Lambert Gábor a Mabisz kommunikációs vezetője. 2023. szeptember 23.

Nagy Márton: Magyarország el fogja kerülni a recessziót

Vizsgálja a kormány az üzemanyagárakat. Ha talál benne indokolatlan tényezőt, akkor beavatkozik – jelentette ki Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. 2023. szeptember 23.

Széleskörű programokkal várták a piacokra látogatókat

Szeptember 22-e a Nyitott Piacok Napja. A rendezvény elsősorban a vásárlóknak szól és a piacozáshoz akar kedvet csinálni. Ez a hazai kezdeményezés a Vásárcsarnokok, Piacok Együttműködési Fórumának első megvalósult együttműködése. 2023. szeptember 23.

Az orosz külügyminiszter ígéretet tett Magyarország energiaellátásának garantálására

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbeszélést folytatott orosz kollégájával, Szergej Lavrovval az ENSZ-közgyűlés alkalmával. 2023. szeptember 22.

Kétélű fegyver lenne a banki különadók kiterjesztése

Varga Mihály pénzügyminiszter Egerben, a Közgazdász-vándorgyűlésen arról beszélt csütörtökön, hogy a kormány mérlegeli a további adófrontok nyitásának lehetőségét, miután a bankok profitja jelentősen emelkedett az elmúlt egy évben. 2023. szeptember 22.

Silányabb minőségű árucikkeket kapnak a magyarok Nyugat-Európához képest

Silányabb minőségű árucikkeket kapnak a magyarok Nyugat-Európához képest – erről ír a Magyar Nemzet. A magyar fogyasztók hátrányos megkülönböztetéséről és több árucikk kettős minőségéről az Európai Parlament Belső Piaci és Fogyasztóvédelmi szakbizottsága tárgyalt. 2023. szeptember 20.

A bolgár gazdák megbénítják Szófia belvárosát, ha követeléseiknek nem tesz eleget a kormány

Bulgáriában második napja tiltakoznak blokádokkal a gazdák az ellen, hogy a szófiai kormány feloldotta az ukrán gabona behozatalának tilalmát. 2023. szeptember 19.

A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is jelentősen emelkedni fog

A Világgazdaság úgy értesült, ha szükséges, akkor a kormány ismét beavatkozhat az üzemanyagárak alakulásába. 2023. szeptember 19.

Nagy István: Felháborító, ahogy Brüsszel megszüntette a gabonaimport tilalmát

A magyar agrárminiszter emlékeztetett, Ursula Von Der Leyen nem a tagállamok vezetőivel tárgyalt az ügyről, hanem csupán Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. 2023. szeptember 19.

Ezreket spórolhatunk az iskolakezdésnél a könyveken, ha jól használjuk a keresőt

Az iskolakezdés minden család pénztárcáját megterheli, és ebben nagy része van nem csak a tanszereknek, de az iskolán kívüli plusz könyveknek, fejlesztő füzeteknek is. Van azonban néhány trükk, amivel akár ezreket is spórolhatunk, ha ügyesek és körültekintőek vagyunk. 2023. szeptember 19.

Jelentősen drágultak az üzemanyagok

Ma jelentősen emelkedett a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára. 2023. szeptember 19.

Románia 30 napra felfüggesztette az Ukrajnából érkező gabona importját

Románia 30 napra felfüggesztette az Ukrajnából érkező gabona importját. Ha lejár az egy hónapos blokád, akkor új szabályok lépnek majd életbe. 2023. szeptember 19.

A nap kérdése

Igazat adhat-e majd a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) Ukrajnának a gabonaperben? 2023. szeptember 19.

Nagy István: Brüsszel Ukrajna kezébe adta a gabonaimport megoldását

Tárgyalás helyett kész tények elé állította az érintett országokat Brüsszel az ukrán gabona kérdésében. - nyilatkozta a HírTV-nek Nagy István. 2023. szeptember 18.

Ukrajnának nincs érdemi fegyver a kezében

Hosszú ideig elhúzódhat az eljárás - így reagált ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász arra, hogy Ukrajna pert indít Magyarország, Lengyelország és Szlovákia ellen az importtilalom miatt a Kereskedelmi Világszervezetnél.  2023. szeptember 18.

Íme, a Zelenszkij-féle „civilizált” reakció: Ukrajna beperli Lengyelországot, Magyarországot és Szlovákiát

Erről Tarasz Kajka ukrán gazdaságfejlesztési, kereskedelmi és mezőgazdasági miniszterhelyettes nyilatkozott a Politico brüsszeli hírportálnak. 2023. szeptember 18.

Elképesztő trükköket vetnek be az árspekuláns multik

A vásárlók megtévesztése ellen a kormány a leghatározottabban fel fog lépni - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. 2023. szeptember 18.

Legfrissebb hírek

Globál: Nyolc éven belül áramot termelhet Paks II.

Globál: Nyolc éven belül áramot termelhet Paks II.

Véget érhet Magyarország villamosenergia függősége a paksi bővítésnek köszönhetően. Az orosz Roszatom által épített új atomerőmű akár nyolc éven belül áramot termelhet. A két paksi blokk pedig együttesen Magyarország áramellátásának akár 70–80 százalékát adhatja.
Politikai Hobbista – Gelencsér Ferenc: Hú, ezt elb...sztam!

Politikai Hobbista – Gelencsér Ferenc: Hú, ezt elb...sztam!

Gelencsér Ferencet nehéz lenne bemutatni, hiszen semmi sem kötődött a nevéhez, egészen mostanáig. A Momentum elnöke ugyanis parlamenti felszólalását követően az egyik legtöbbet használt magyar káromkodással „értékelte” teljesítményét. Erről beszéltek a Politikai hobbista első részében, míg a második felében Spiegelhalter László, Vácrátót polgármestere volt a vendég.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!