2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

Volánbusz: Változik a Közlekedési Mobiljegyek ellenőrzése

A Volánbusz valamennyi járatán augusztus 1-jétől gyorsabb és egyszerűbb lesz a Közlekedési Mobiljegy applikációban megváltott menetjegyek, bérletek ellenőrzésének módja, az erre szolgáló QR kód leolvasással - közölte a Volánbusz Zrt. hétfőn az MTI-vel.

  • Volánbusz: Változik a Közlekedési Mobiljegyek ellenőrzése

A tájékoztatás szerint a közlekedési társaság QR kódot - azaz kétdimenziós pontkódot - tartalmazó matricákat helyez ki az autóbuszokra, amelyeket a Közlekedési Mobiljeggyel utazóknak le kell olvasniuk mobilkészülékükkel.

Ismertetik, hogy a menetjegy vagy bérlet már felszállás előtt érvényesíthető úgy, hogy az utas a jármű külső felületén, az első ajtó közelében elhelyezett matricán található QR kódot beolvassa az applikációban, majd az autóbusz-vezetőnek bemutatja a képernyőn megjelenő, mozgó ábrát tartalmazó jegyképet.

A pontkódos érvényesítés a Közlekedési Mobiljegy vásárlására szolgáló valamennyi applikációban - Nemzeti Mobilfizetési Zrt., Simple by OTP, VoxPay - elérhető funkció. A beolvasás a menetjegynél látható "Kódbeolvasás felszálláshoz" gomb érintésével indítható. Ha az érvényesítés a felszállás előtt nem történt meg, a vezetőfülke mellett elhelyezett kód beolvasásával is van erre lehetőség.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy a mobilalkalmazásban megváltott távolsági kiegészítő jegyet - ugyanezzel a módszerrel - szintén érvényesíteni kell, míg több jegy vagy bérlet bemutatása esetén a termékek léptetésével valamennyinél el kell indítani a kódleolvasás-funkciót és bemutatni az animált ábrát is tartalmazó jegyképet. Ellenőrzéskor fel kell mutatni az esetleges kedvezményekre jogosító eredeti igazolást, vagy igazolványt, illetve azt az eredeti igazolványt is, amelynek a számát a bérlet vásárlásakor megadták.

Hozzáteszik, a beolvasás után az applikáció már érvénytelennek tünteti fel a menetjegyet, így ugyanazon menetjegy többszöri leolvasása és illetéktelen felhasználása az érvényesítést követően már nem lehetséges. A Volánbusz szerződéses jegyellenőrei az utazás során tabletre telepített programmal ellenőrzik a Közlekedési Mobiljegyek és -bérletek érvényességét.

Azokon a járműveken, amelyekre még nem került fel a QR kódot tartalmazó matrica, továbbra is az autóbusz-vezető ellenőrzi az érvényességre vonatkozó adatokat - írja a Volánbusz Zrt. közleményében.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!