2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Gazdaság

Vizsgálhatják a közjegyzők szerepét

A magyarországi közjegyzők devizahitelezésben vállalt szerepét is vizsgálhatja az Európai Bíróság – írja a Magyar Nemzet.

Az Erste-ügyként emlegetett per egy magányszemély hitelszerződése alapján indul, aki még 2007-ben vett fel svájcifrank-hitelt. Az adós kötelezettségvállaló nyilatkozatot tett, amelyet közjegyzői okiratba foglaltak. Mivel az ügyfél nem tudta fizetni hitelét, a bank végrehajtást indított – ehhez azonban nem kellett bírósághoz fordulnia, mert a közjegyző által hitelesített dokumentum miatt elég volt egy végrehajtási záradék kiállítását kezdeményeznie.

Az adós azért fordult a luxemburgi testülethez, mert szerinte a közjegyzőnek kötelessége lett volna a megállapodás aláírásakor vizsgálni, hogy a kölcsönszerződés tartalmaz-e tisztességtelen feltételeket. Az ügyet ősszel kezdi tárgyalni az Európai Bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!