2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Gazdaság

Visszaesett a turizmus a járvány miatt

Világszerte hatással van a koronavírus a turizmusra és a gazdaságra is. Olaszországban és Görögországban is sorra mondják vissza a foglalásokat. A Nemzetközi Valutaalap elkezdte felmérni a károkat, de egyelőre úgy véli, hogy nincsen ok az aggodalomra. A járvány miatt a kínai Forma 1-es nagydíjat és a hírközlési szakma legnagyobb seregszemléjét, a Mobil Világkongresszust is törölni kellett.

  • Visszaesett a turizmus a járvány miatt

Eddig csak a távol-keleti országok érezték főként a koronavírus negatív hatásait, mostanra azonban egyre több európai utat mondanak vissza a nyaralni vágyók.

Például a kínaiak kedvelt úti céljának számító Santorinin a februári és márciusi utak 60-70 százalékát lemondták. A helyi vendéglátók szövetségének elnöke attól tart, hogy áprilisban 100 százalékos lesz ez az arány, mert a konzulátusok már nem adnak ki turistavízumokat. Elsősorban az amerikai turisták törlik a foglalásaikat.

Olaszország is hasonló kihívásokkal küzd. Az olasz hotelszövetség arra hívta fel a figyelmet, hogy a turizmus visszaesése destabilizálhatja az ország gyengélkedő gazdaságát. Itália egyébként a kínai turisták körében a legnépszerűbb európai úti célnak számít. Olaszország elővigyázatosságból átmenetelig nem engedi be a Kínából érkező repülőgépeket. Országszerte teljesen elnéptelenedtek a kínai üzletek, éttermek és fodrászszalonok is.

Nemcsak a turizmusnak okoz több milliárd eurós veszteséget a járvány.

A kínai ipar visszaesése már most is érzékelhető. Vuhan környékén több nagy gyárat be kellett zárni, korlátozzák a repülő- és postaforgalmat, így a nyugati országokba is kevesebb áru érkezik. A Nemzetközi Valutaalap elkezdte felmérni a károkat. Az IMF szerint még nincs ok pánikra.

A járvány miatt miatt törlik az április 19-ére tervezett Forma 1-es Kínai Nagydíjat. Lefújták a Barcelonába tervezett Mobil Világkongresszust is, miután több tucat vállalat lemondta a részvételét.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!