2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Gazdaság

Vételi ajánlatot tesz a kormány a Dunaferr-re

Vételi ajánlatot tesz a kormány a Dunaferr-re a vasmű ukrán tulajdonosának a munkahelyek védelmében – nyilatkozta a nemzetgazdasági miniszter a Hír TV-nek.

Varga Mihály konkrét összeget nem mondott. A vállalat 1500 dolgozó elbocsátását jelentette be a közelmúltban.

„A kormány azt a döntést hozta, hogy tekintettel arra, hogy egy magáncég, egy magántársaság ügyeibe nem tudunk beleszólni, viszont elemi érdeknek tartjuk, hogy 1500 ember lehetőleg ne kerüljön az utcára, és minden munkahelyet meg tudjunk tartani Dunaújvárosban és a Dunaferrnél, ezért vételi ajánlatot fogunk tenni a társaság tulajdonosainak. Tehát a mai döntéssel a kormány arra hatalmazott fel, hogy a 2004-es, még az előző kormányok által végrehajtott privatizáció miatt lezárult pályákat oldjuk fel, tegyünk egy vételi ajánlatot és amennyiben erre fogadókészek a társaság tulajdonosai, akkor kezdjünk el egy egyeztetést annak érdekében, hogy a most a Dunaferrnél dolgozó 2500 ember állása mindenképpen megmaradjon” – nyilatkozta Varga Mihály a Hír Televíziónak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Az összes magyar üzletét bezárja a Libri december 24-én. A cég ezzel akar hozzájárulni a munkatársai ünnepi kikapcsolódásához - írja a Világgazdaság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!