2020. február 25.,
kedd, Mátyás napja

Veszélybe kerül a magyar agrárium

Hír TV

2019. május 10., péntek 15:09

Veszélybe kerül a magyar agrárium 2010 óta egyre erősödő fejlődési pályája, ha az Európai Bizottság megszavazza a gazdák támogatásának csökkenését, hogy a forrásokat a bevándorlókra költse - hangsúlyozta Nacsa Lőrinc a Zala megyei Bókaházán. A KDNP-s politikus egyúttal arra kérte a mezőgazdászokat, hogy aláírásukkal támogassák az agrárgazdasági kamara és a MAGOSZ petícióját a tervezett átalakításokkal kapcsolatban.

400 hektáron gazdálkodik, és közel 100 marhát tart bókaházai birtokán a Lóth család. A hazai és uniós agrártámogatásoknak köszönhetően jelentős mértékben tudták növelni versenyképességüket, amit a jövőben is folytatni szeretnének.

Az Európai Bizottság a hasonló fejlesztéseket fogja meggátolni, ha támogatásokat vesz el az agráriumtól – emlékeztetett Nacsa Lőrinc. A KDNP-s politikus felháborítónak nevezte, hogy Brüsszel a fiatal gazdák helyett a bevándorlásra költi a forrásokat.

A KDNP-s politikus egyúttal arra kérte a mezőgazdászokat, hogy aláírásukkal támogassák az agrárgazdasági kamara és a MAGOSZ kezdeményezését a tervezett átalakítások megakadályozása érdekében. Nacsa Lőrinc és a házigazda közösen alá is írta a petíciót.

Hír TV