2021. 09. 27. Hétfő Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Hírek 11:00

Gazdaság

Varga Mihály: Tovább erősödik Magyarország önellátása az egészségiparban

Vírustesztekhez is használt fiolák gyártásában erősödik Magyarország önellátása - jelentette be a pénzügyminiszter szombaton a közösségi oldalára feltöltött videójában.

Varga Mihály közölte: a szekszárdi Jako-Meditec 1,7 milliárd forintos beruházását 1,6 milliárd forint költségvetési támogatással segítette a kormány. A miniszter örömtelinek nevezte, hogy a kapacitásbővítéssel a társaságnál a korábbinak a duplájára, 70-re nőtt a munkahelyek száma.

Hangsúlyozta: az elkészült fejlesztés egyike az Egészségipari Támogatási Program kézzelfogható eredményeinek. A programban eddig 58 beruházásban állapodtak meg, ebből 10 már el is készült. Ezek összesen 1500 munkahely megvédéséhez járultak hozzá - tette hozzá.

Felidézte: az elmúlt időszakban a Vajda-Papír már több mint 50 millió védőmaszkot gyártott le, melynek jelentős részét értékesítette is. Emellett tízmillió darab favipiravir tabletta készült a Meditop pilisborosjenői üzemében. Az évi 140 ezer fertőtlenítő-adagolót gyártó F-Team Kft. pedig megkezdi a szállításokat a kórházaknak - tájékoztatott.

Varga Mihály kiemelte: a fejlesztések folytatódnak, további, az egészségipart erősítő döntéseket hoz a kormány.

A bejegyzésben közzétett videóban elhangzott: a koronavírus-járvány miatt erős igény mutatkozott a Jako-Meditec termékei iránt, mivel az általuk is gyártott fiolák szükségesek a koronavírus teszteléséhez és kivizsgálásához.

Ismertették: 2019-ben 15 millió fiolát gyártottak, tavaly az elnyert támogatásnak köszönhetően ezt 30 millióra növelték, amelyből több mint kétmilliót tudtak biztosítani Magyarországnak. Idén várhatóan meghaladják a 70 milliós gyártási tételt, jelenleg fioláik 67 százaléka a koronavírus miatt készül.

A videóban bemutattak egy, a kormányzati támogatás segítségével beszerzett gépet is, amelyet egy magyar vállalkozással közösen fejlesztettek, továbbá együtt kialakítottak egy teljesen automatizált folyamatot is.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Októberben kezdődik az őszi rókavakcinázás

A veszettség fő terjesztője a vörös róka, amelynek hazai állománya mintegy hetvenötezer egyedre becsülhető. 2021. szeptember 27.

Jó minőségű borra számítanak idén a szőlősgazdák

Bár a nyár száraz volt, az évszak végén érkezett eső a fajták nagy részénél segítette az érést. 2021. szeptember 27.

Kovács Zoltán: A magyar vadgazdálkodás példaértékű

5 évvel ezelőtt alakították ki azt a jogi keretet, amely ma a vadászatot szabályozza. 2021. szeptember 26.

Legfrisebb híreink

Nincs szövetség a baloldallal

Armin Laschet német kancellárjelölt szerint CDU/CSU-ra adott minden egyes szavazat egy baloldali kormány ellen leadott szavazat.

Ketten sérültek súlyosan

A hétvégén egy motoros és egy személygépkocsi vezetője szenvedett balesetet. Az autós nem használta a biztonsági övét.

Nyitott tárolóból lopott

A pásztói rendőrök beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 20 éves férfit.

Egy hét alatt kétszer

A szekszárdi rendőrök a hét folyamán két alkalommal intézkedtek azzal a paksi férfival szemben, aki eltiltás hatálya alatt, ittasan motorozott Szekszárdon.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!