2020. július 9.,
csütörtök, Lukrécia napja

Varga Mihály: A kormány elkötelezett a foglalkoztatás terheinek csökkentése mellett

MTI

2019. június 12., szerda 11:24

A kormány elkötelezett a foglalkoztatás terheinek csökkentése mellett, ezért számos intézkedést tesz, amelyek közül az egyik legfontosabb a szociális hozzájárulási adó (szocho) csökkentése - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter az Országgyűlés szerdai ülésén.

A tárcavezető kiemelte: a tervezet illeszkedik a gazdaságvédelmi akciótervbe, amely a növekedés ösztönzésére és az adóterhek csökkentésére is törekszik. A lépéssel a szocho 2 százalékponttal csökkenhet, így a munkát terhelő adófajta mértéke 17,5 százalékra mérséklődhet júliustól - közölte. Hozzátette: az intézkedés sok pozitív változást eredményez munkaadóknak és munkavállalóknak egyaránt.

Emlékeztetett: a gazdasági növekedés jelentős Magyarországon, miközben az eurózóna és legfontosabb exportpiacaink növekedése egyre lassabb. Ezért fontos, hogy a magyar gazdaság eredményeit meg tudjuk védeni, és az egyik ilyen eredmény a munkahelyteremtés, a foglalkoztatás növekedésének emelkedése - mondta.

Varga Mihály kitért arra: az adópolitika az elmúlt években is a munkát terhelő adók és a vállalkozások adóterheinek csökkentésére és az adórendszer egyszerűsítésére koncentrált. E politika részeként vált most időszerűvé a szocho 2 százalékpontos csökkentése - közölte.

Hozzátette: a munkáltatókat terhelő hozzájárulásból igénybe vehető kedvezmények is bővültek.

MTI - Hír TV