2022. 01. 19. Szerda Sára, Márió napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Gazdaság

Varga Mihály: A digitalizáción múlik a versenyképesség erősödése

Magyarország versenyképességének további erősödése a digitalizáción múlik, ennek kiterjesztését ezért a legfontosabb gazdasági célok közé kell emelni – jelentette ki a pénzügyminiszter a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülése után. Varga Mihály szerint a további fejlődés feltétele a képzés átalakítása és az innovatív cégek erősítése. A tárcavezető a következő években újabb jelentős munkahelyteremtő beruházásokra számít és versenyképességet javító intézkedéseket ígért.

„Magyarország top három célkitűzése közé kell, hogy kerüljön a digitális képesség fejlesztése. Hiszen ez jelentősen növeli a hozzáadott értéket, további versenyképességi javulást jelenthet és képessé tesz bennünket egy olyan erőteljes társadalmi kohézióra, amire az országnak szüksége van. A kérdés itt mindig az, hogy mit kell csinálni és hogyan kell csinálni? A mit-re azt a három választ tudjuk adni, hogy a digitális képességek képzése, tehát az oktatási rendszerbe való implikálása, elhelyezése, a közszolgáltatások digitalizálása, valamint a digitális eszközök, főleg kis-és középvállalkozók közötti terjesztése kell, hogy a legfontosabb legyen” – mondta a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!