2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

Vágó Gábor: Az EU támogatja a legszennyezőbb iparágat

Hír TV

2019. május 15., szerda 20:24

A vonatközlekedés népszerűsítés a fő célja Vágó Gábornak. Az LMP EP-listavezetője szerint az EU-nak sokkal inkább kellene támogatnia a vasúti közlekedést a légi helyett. A politikus a klímavédelem kapcsán beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában az elektromos autókról is. Azt mondta, rá kell venni a gyártókat, hogy álljanak át az új technológiára, mert a benzines és dízel autóknak lejárt a szavatossága.

A klímaváltozás kapcsán kiemelte: az időjárás kiszámíthatatlansága a valódi probléma, amely egyre nagyobb terhet ró a mezőgazdaságra és az egészségügyre.

A klímaváltozás kihívása arról szól, hogy hatalmas változást kell tennünk az energiatermelés, az ipari termelés, a mezőgazdaság terén, és változtatnunk kell a saját életmódunkon is - fogalmazott. 

Az igazi szennyezők a gépjármű- és a textiliparban vannak – tette hozzá.

Vágó Gábor fő célként a vonatközlekedés népszerűsítését említette. Szerinte miután a kerozin tehermentes, ezért versenyhátrányban van a vasúti közlekedés a légi közlekedéssel szemben. Ezzel az Európai Unió inverz módon támogatja a legszennyezőbb iparágat.

Az LMP EP-képviselője szerint elektromosra kell cserélni a benzines és dízel autókat és rá kell venni a gyártókat, hogy átalljanak az új technológiára. Vágó Gábor Velkovics Vilmos kérdésére reagálva azt mondta, úgy akarja mindezt elérni, hogy az EU-költségvetésének vitáján azért dolgozik majd, hogy több forrás jusson kutatás-fejlesztésre az elektromos autók kapcsán.

Hír TV