2021. 10. 27. Szerda Szabina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Vetítő 11:05

Gazdaság

Uniós biztosjelölt: Nincs tervben és nem is lesz európai minimálbér

Nem lesz európai minimálbér - tudatta Dobrev Klára brüsszeli szociáldemokrata párttársa európai parlamenti meghallgatásán. Nicolas Schmit munkahelyteremtésért felelős biztosjelölt világossá tette: egyáltalán nincs tervben a Közösségen belüli kötelező legkisebb munkabér bevezetése.

"Márpedig Európai minimálbér lesz. Európai minimálbér-szabályozás lesz. És ennek különösen ebben az országban, Magyarországon irtózatosan nagy jelentősége van."

- jelentette ki Dobrev Klára, EP-képviselő, az Új Köztársaságért Alapítvány konferenciáján.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Dobrev Klára erről beszélt. A DK-s képviselő hónapok óta a Közösségen belüli kötelező legkisebb munkabér bevezetésével kampányolt. Szeptember elején pedig a közösségi oldalán is megírta, hogy az Európai Bizottság új elnöke támogatásáról biztosította az ügyben a magyar képviselőt. Dobrev még azt is hozzáteszi, Ursula von der Leyen válasza mindent elmond az EU-n belüli erőviszonyokról, hiszen az az ember, akit a Fidesz is megszavazott, a DK programjának megvalósításáért dolgozik.

Ennek ellenére a DK-val egy európai pártcsaládban ülő szociáldemokrata Nicolas Schmit, akit von der Leyen a munkehelyteremtésért felelős biztosi posztra jelölt, európai parlamenti meghallgatásán kijelentette: egyáltalán nincs tervben a Közösségen belüli kötelező legkisebb munkabér bevezetése.

"241 millió ember dolgozik jelenleg az Európai Unióban, ami rekordmagas szám. A munkanélküliség folyamatosan csökken, de nem minden tagállamban, és nem minden régióban. Garantálunk kell, hogy a munkáért olyan fizetést kapnak az emberek, ami megfelelő megélhetést biztosít nekik. Ez azonban nem egy egységes uniós minimálbért jelent, hiszen figyelembe kell venni a a tagállamok szociális modelljei közötti különbséget."

- mondta Nicholas Schmit, munkahelyteremtésért felelős biztosjelölt, aki hozzátette, Brüsszelnek soha nem állt szándékában beleszólni a tagországok bérpolitikájába, és ez nem is fog változni.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Hitelmoratórium: a vasárnapnál csak a péntek tűnik fontosabbnak

Vasárnapig jelentkezhetnek bankjuknál azok, akik továbbra is élnének a hitelmoratórium lehetőségével. 2021. október 27.

Átadták az M30 autópálya Miskolc-Tornyosnémeti között szakaszát

58,8 km hosszan,180 milliárd forint uniós és hazai forrásból elkészült az M30 autópálya Miskolc-Tornyosnémeti közötti szakasza. 2021. október 26.

Bajba kerülhet Európa: kevés a földgáz

Extrém hideg tél érkezhet az európai kontinensre. 2021. október 25.

Legfrisebb híreink

Szaladt a lopott kerékpárral

A 39 éves férfi egy tatai intézmény kerékpárját ellopta, amit később a nyomozók a lakcímén megtalálták. Az elkövetőt gyanúsítottként kihallgatták.

Hajnali meglepetés

A szécsényi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki Rimócon az otthonában bántalmazta ismerősét.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!