2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Felvidéki freskó

Következik:

Híradó 12:00

Gazdaság

Sztrájk miatt járatok ezrei estek ki a Volánbusz menetrendjéből

Fennakadásokat okozott a tömegközlekedésben a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet által vasárnapra és hétfőre meghirdetett munkabeszüntetés a Volánbusznál - írja a Világgazdaság.

  • Sztrájk miatt járatok ezrei estek ki a Volánbusz menetrendjéből

A lap emlékeztetett, a sztrájk kiváltó oka az, hogy nem született béralku a jövő évre, a 25 százalékos dolgozói követelést pedig a Volánbusz vezetése, illetve az építési és közlekedési tárcát vezető Lázár János is teljesíthetetlennek, túlzottnak és időszerűtlennek nevezte.

A tárcavezető a Facebook oldalán ugyanakkor elismerte azt, hogy maga a béremelési igény jogos. A sofőrök nem kaptak ajánlatot a munkaadói oldaltól, ezt követően léptek sztrájkba.

A bejelentett munkabeszüntetés idején a Volánbusz biztosítja az elégséges szolgáltatásokat, de elindulás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni a járatokról a Volánbusz honlapján. 

Erről a Volánbusz folyamatosan frissülő tájékoztatást ad. Elvileg 23 ezer járatot kellene törölni, de mivel a munkabeszüntetéshez nem csatlakozott valamennyi sofőr, így 

vasárnap a járatok nyolcvan százaléka, hétfőn pedig több mint a fele garantáltan elindul.

Vasárnaptól érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport 2023/2024-es menetrendje

Vasárnaptól érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket - közölte közlekedési társaság.

A részletes menetrendek megtalálhatóak a MÁV-Volán csoport honlapján, az Elvirá-n, a HÉV-menetrend a bkk.hu/menetrendek oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!