2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Híradó 12:00

Gazdaság

Szijjártó: Kellenek a nemzetközi befektetők

Az ország fejlődéséhez, iparosításához olyan nemzetközi befektetőkre is szükség van, akik bizalmat szavaznak Magyarországnak. Ezt mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter-helyettes Debrecenben egy svájci tulajdonú tubusgyártó cég újabb fejlesztése kapcsán. A 15 millió eurós fejlesztéshez az állam 300 millió forinttal járult hozzá. 59 új munkahelyt hoznak létre.

A debreceni gyárban évi 66 millió tubus készül. Az új fejlesztésnek köszönhetően ez 200 millióra bővül 2016-ra. Két új gyártósort állítanak be. A külgazdasági miniszterhelyettes szerint a csomagolóiparban az innováció és fejlesztés állandó követelmény. A 14 millió eurós beruházáshoz a magyar állam 300 millió forinttal járult hozzá.

„Jelentősen erősíti a magyar gazdaságot, hiszen ez egy négy és félmilliárd forintos beruházás, amely megmásfélszerezi az itteni munkahelyek számát. Az itt meglévő 110-hez 59 új munkahelyet hozzáad és egészen biztosan növelni fogja a magyar gazdaság exportteljesítményét” – fejezte ki reményét Szijjártó Péter.

A műanyag tubusgyártás évente másfél százalékkal nő. A vállalat csaknem 90 százalékban exportra termel. Főként kozmetikai, háztartási, valamint gyógyszerek csomagolásához használják a termékeiket. 2019-ig biztos megrendelőre is találtak. „A termékeink kapacitás növekedése gyakorlatilag lekötött, az elkövetkező 5 évre, tehát biztos piaccal rendelkezünk” – számolt be Nagy Elemér, a Tu-Plast Tubusgyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

A bővítés része egy 7000 négyzetméteres gyártócsarnok építése is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!