2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Gazdaság

Szijjártó: Alkalmazkodni kell a világ erőviszonyaihoz

A magyar külpolitikának is alkalmazkodnia kell a világ megváltozott katonai és gazdasági erőviszonyaihoz – mondta Magyarország élőben című műsorunkban az új külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter kifejtette: nemzetközi szinten is egyre jobban kell érvényesíteni a magyar gazdasági érdekeket.

– Azt a hármas célkitűzést kell elérnünk, hogy hazánkban legyen európai uniós összevetésben a legmagasabb ipari hozzájárulás a nemzetgazdaság teljesítményéhez, hazánkban legyen a legmagasabb európai uniós összehasonlításban az export GDP-hez mért aránya, és nálunk legyen Közép-Európában a legmagasabb az egy főre jutó közvetlen működőtőke. Nagyon egyszerű, hogy hogyan tudjuk ezt a három célt elérni: növelni kell az exportot, segíteni kell a magyar cégeket a külföldi tendereken, és több munkahelyteremtő beruházást kell vonzani, ez a feladatunk – mondta Szijjártó Péter.

Tekintse meg a Szijjártó Péterrel készült teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat Stockholmban, amely vasárnap a Nobel-díj átadásával, és az azt követő rendkívül elegáns gálavacsorával zárul.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Az összes magyar üzletét bezárja a Libri december 24-én. A cég ezzel akar hozzájárulni a munkatársai ünnepi kikapcsolódásához - írja a Világgazdaság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!