2021. 11. 27. Szombat Virgil napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Gazdaság

Szalmonellával fertőzött külföldi baromfihús árasztja el a piacot

Északi szomszédunknál a közelmúltban többtonnányi lengyel és cseh áruról kaptak bejelentést a hatóságok. Az európai uniós gyorsriasztási rendszeren keresztüli jelzés késve érkezett meg, ezért a problémás termékek így a fogyasztókhoz is eljuthattak. A fertőzött áru hazánkat sem kerüli el, a Nébih csak az idén több mint egy tucat bejelentést kapott, jellemzően lengyel baromfitermékekről.

Többtonnányi szalmonellával fertőzött baromfihús kerülhetett a fogyasztókhoz Szlovákiában. Sajtóhírek szerint északi szomszédunknál csak ebben a hónapban öt alkalommal mutatták ki a baktérium valamely típusát a baromfitermékekben; minden esetben külföldről behozott áruról volt szó. 

A Hospodárske noviny című szlovákiai gazdasági napilap cikke szerint a csaknem 9,5 tonnányi szalmonellás hús jórészt Csehországból, Lengyelországból és Ukrajnából érkezett az országba. 

Az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszere csak késve, már az említett termékek fogyaszthatósági idejének a lejártát követően tájékoztatta a szlovák hatóságokat arról, hogy veszélyes élelmiszerről van szó, a fertőzött baromfihús nagy részét addigra eladták az üzletekben vagy megetették a vendégekkel az éttermekben.

A Magyar Nemzet információi szerint hazánkba is érkezhetett szalmonellával fertőzött lengyel baromfihús az elmúlt hetekben. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csak az idén több mint egy tucat értesítést kapott az Európai Unió által működtetett élelmiszer-biztonsági riasztási rendszeren (RASFF) keresztül fertőzött szállítmány beérkezéséről. 

A teljes cikk IDE kattintva olvasható. 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

December 12-én lép életbe a Volánbusz új menetrendje

A menetrendi változásokkal kapcsolatos részletes tájékoztatás a Volánbusz honlapján olvasható. 2021. november 27.

Négy győri civil szervezet kapott aszaló és befőzőgépeket

Ezekkel az eszközökkel gyorsan lehet nagyobb mennyiségű, helyi alapanyagok felhasználásával különböző finomságokat készíteni. 2021. november 26.

Harminc százalékos tarifaemelést szeretnének a taxisok

Azonnali tarifa-emelést követelnek a budapesti taxisok. 2021. november 26.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!