2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Gazdaság

Rekordév az idei a magyar turizmusban

A vendégforgalom több mint 5 százalékkal, a szálláshelyek bevétele pedig több mint 10 százalékkal nőtt az első fél évben a tavalyi azonos időszakhoz képest; a növekedés motorja a belföldi turizmus, ami jelzi, hogy a magyar családok anyagi mozgástere bővül - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda csütörtökön, a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataira reagálva.

  • Rekordév az idei a magyar turizmusban

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a kormány minden támogatást megad annak érdekében, hogy a magyar turizmus továbbra is dinamikusan növekedjen, ezt célozzák a közvetlen támogatási programok, az infrastruktúra-fejlesztések és a tájékoztató kampányok is.

A közleményben Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a kormány elkötelezettségét mutatja, hogy miközben 2010-ben 7,6 milliárd forint állt rendelkezésre a turizmus fejlesztésére, mostanra ez az összeg 53 milliárd forintra nőtt. A turizmus nemcsak gazdasági sikerágazat, hanem a hazaszeretet egyik fő terepe, lehetőséget ad arra is, hogy őrizzük kulturális és természeti értékeinket - áll a közleményben.

Félmillió ember várnak a fesztiválra

Zajlik a 26. Sziget fesztivál Budapesten, ahová rekord számú vendéget várnak, az előzetes adatok szerint 500 ezer ember is kilátogathat az eseményre, ami hivatalosan szerdán kezdődött el. Bővebben>>>

Rengetegen vannak a Balatonon is, a hétvégén rekordot döntött a strandok látogatottsága. Az idén akár kétjegyű is lehet a vendégforgalom növekedése a „magyar tengernél”.  A forgalomnövekedés nemcsak a hőségnek, hanem annak is köszönhető, hogy sok az izgalmas, színes program, a Balaton vízminősége pedig hibátlan, annak ellenére, hogy százezrek fürdőznek benne. A külföldi vendégek aránya az idén 40 százalék, némileg nőtt. A legtöbben Németországból, Dániából, Hollandiából, Csehországból, Lengyelországból és Ausztriából érkeztek.

1 milliárd forint többlettámogatást kapnak a turisztikai szempontból kiemelt jelentőségű fesztiválok. A szerződéseket a Magyar Turisztikai Ügynökség köti meg a szervezőkkel. Az idei költségvetésből eredetileg 750 millió forintot kaptak volna a kiemelt fesztiválok. A friss kormányhatározat és a költségvetési törvény sem nevesíti, hogy mely rendezvények tartoznak ebbe a körbe. A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia viszont megemlíti  egyebek mellett – a nemzetközileg jegyzett Sziget Fesztivált és a Balaton Soundot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!