2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Gazdaság

Pünkösdkor élénk forgalom várható a szállodákban

A turisztikai ágazat tavalyi rekorderedményei főleg az erős belföldi keresletnek köszönhetők, minden szállodai szegmensben növekedést mértek. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) a telt házas húsvéti időszak után pünkösdkor is hasonló foglaltságot vár - írja hétfői számában a Magyar Hírlap.

  • Pünkösdkor élénk forgalom várható a szállodákban

A szállodák átlagos foglaltsága országosan két százalékponttal, 61,3 százalékra nőtt 2018-ban az előző évhez képest - mondta el a lapnak Sárvári-Deák Zsófia, a MSZÉSZ főtitkára. A bruttó átlagárak is nőttek, ahogy az országos bruttó bevételek csaknem kilenc százalékkal, 453 milliárd forintra emelkedtek.

A rekorderedmények főleg az erős belföldi keresletnek köszönhetők. Ezt igazolja, hogy a magyar vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma országos szinten 4,3 százalékkal, a külföldieké 1,8 százalékkal nőtt 2017-hez képest. A 2018. évi szállodai vendégéjszakák számának 45,7 százalékát a belföldi vendégek generálták.

A pünkösdi előrejelzéssel kapcsolatban a főtitkár elmondta, hogy idén sok szálloda nyolcvan százalék feletti foglaltságra vagy csaknem telt házra készül. Az MSZÉSZ szerint a foglaltság idén is várhatóan a tavalyi szinten alakul, de amiatt, hogy a hosszú hétvége közel esik a nyári szabadságokhoz, illetve a tanévzáráshoz, elképzelhető, hogy több, főleg gyerekbarát szállodában a tavalyi szint alatt marad foglaltságban és bevételekben az idei pünkösdi időszak.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!