2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Örülhetünk, egyre nő az átlagkereset

Hír TV

2018. május 24., csütörtök 08:41

Keresetek
Több mint 12 százalékkal nőttek a keresetek az első negyedévben egy év alatt - a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint. Az első három hónapban a nettó átlagkereset 210 ezer forint volt. A KSH szerint az egészségügyben 17, a szociális ellátásban és az oktatásban egyformán 8,2 százalékkal voltak magasabbak a keresetek a tavaly márciusinál.

Üzemanyag
Ismét drágulnak az üzemagyagok, a benzin és a gázolaj is 6-6 forinttal került majd többe péntektől. A benzin literenkénti átlagára 398, a gázolajé 408 forintra emelkedik. Az üzemanyagok ára legutóbb múlt pénteken változott. Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

Energiaitalok
Egyre több energiaitalt isznak a magyarok. A Nielsen kiskereskedelmi indexe szerint tavaly április és idén március között több mint 28 milliárd forintot költöttek Magyarországon energiaitalokra, ez 9 százalékponttal több, mint a megelőző 12 hónapban. Összesen 44 millió liter ital fogyott, ami 4 százalékos növekedés az adatok szerint. A forgalom egyharmadát Budapesten és környékén mérték.

Vb-rubel
Saját pénze van a foci Vb-nek. Az orosz jegybank alelnöke Moszkvában mutatta be a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság tiszteletére kibocsátott 100 rubeles bankjegyet. A bankón az egykori szovjet válogatott ikonikus kapusa, Lev Jasin is szerepel. Az orosz központi bank június végéig 20 millió emlék bankjegyet bocsát ki.

BUX
Mínuszban zárt a BUX, a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe csaknem 3 százalékos csökkenéssel, 35 456 ponton fejezte be a kereskedést. A vezető részvények veszteséggel zártak.

Deviza
Szűk sávban mozgott a forint a közös uniós devizát a 319-es szinten jegyezték, a svájci frankot 274, a dollárt 273 forintért adták a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!