2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Zsuzsi asztala

Következik:

Európai Híradó 04:00

Gazdaság

Óriási lépést tett előre a magyar mezőgazdaság

Öt nap alatt több mint százezer ember látogatott ki a 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállításra. A mustra miniszteri nagydíját egy versenyló kapta, míg a közönségdíjat egy lekvármanufaktúra nyerte el.

750 kiállító 45 ezer négyzetméteren és több mint százezer látogató. Ez a 2013-as OMÉK számokban.

„Megállapítható, hogy két év alatt, az előző kiállítás óta a magyar mezőgazdaság és élelmiszer-feldolgozás óriásit lépett előre” – mondta el Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

A díszvendég idén Oroszország volt, míg Magyarország a Moszkvai Aranyhéten, az ottani agrárkiállításon fog bemutatkozni kiemelt partnerként.

„Az orosz piac rendkívül igényes, meg tudja fizetni azokat a termékeket, amelyek iránt Magyarországon vagy akár a szomszédos országokban is viszonylag kicsi az érdeklődés” – fogalmazott a vidékfejlesztési miniszter.

A közönségdíjat egy lekvármanufaktúra a Csíkos Lekvár kapta. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeri-pari Kiállítást legközelebb két év múlva rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Ezúttal Őrhalom és Ipolyvarbó között készült el az új híd, ami amellett, hogy a határ menti közösségek életét megkönnyíti, a gazdaság fejlesztése szempontjából is fontos szerepe van.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!