2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Vezércikk 04:00

Gazdaság

Orbán Viktor: Az inflációt ne tekintsük kivédhetetlen Isten csapásának

A rendszerváltás óta a legveszélyesebb év - ezt mondta 2023-ra nézve Orbán Viktor. A miniszterelnök évértékelő beszédét azzal kezdte, hogy két új veszély is leselkedik ránk, az egyik a háború, a másik az infláció. Az árakat a háborúra adott szankciós politika hajtotta fel. A kormány arra törekszik, hogy az év végére egy számjegyű legyen az infláció.

  • Orbán Viktor: Az inflációt ne tekintsük kivédhetetlen Isten csapásának

Az inflációt Brüsszel szabadította ránk az energiahordozókra kivetett szankciókkal, amelyek 4 ezer milliárd forintot vettek ki a magyarok zsebéből 2022-ben - fogalmazott a miniszterelnök évértékelőjében.

Orbán Viktor beszédében azt mondta: ha már Brüsszel mindenképpen háborúzni akar, akkor az infláció ellen kellene csatát vívnia.

Olyan esztelen külpolitikai játékba ment bele a brüsszeli társaság, ami az európai országoknak - így hazánknak is - gazdasági károkat okoz - jelentette ki Lentner Csaba a HírTV-ben.

G. Fodor Gábor pedig arról beszélt, nincs könnyű dolga a magyar kormánypártoknak, hiszen mindenhonnan nyomás nehezedik az országra.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy 2022 olyan év volt, ami kettétörhette volna a magyar gazdaságot, most mégis rekord magas az ország tartaléka és a forint is megnyugodott. Az év végére pedig egy számjegyű lesz az infláció - emelte ki a kormányfő.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!