2022. 12. 08. Csütörtök Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Gazdaság

Nőttek az átlagkeresetek

Tovább nőttek a keresetek, novemberben 4,1 százalékkal. A tavalyi év első tizenegy hónapjában csaknem 230 ezer forint a bruttó átlagbér.

Több mint négy százalékkal nőtt a bruttó átlagkereset novemberben az egy évvel azelőtti adatokhoz képest. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a reálbérek csaknem 5 százalékkal nőttek egy év alatt a nemzetgazdaságban. A vállalkozásoknál 5,3 százalékos volt a béremelkedés, a költségvetési szerveknél pedig 8 százalékos. Legtöbbet a pénzügyi, biztosítási tevékenység gazdasági ágban és a kommunikáció területén dogozók kerestek, legkevesebbet pedig a vendéglátásban és a szociális területen dolgozók vittek haza.

„Ez a tendencia. Ez már hónapok óta folytatódik, és továbbra is el lehet mondani, hogy elsősorban a rekord alacsonyan lévő inflációnak a következménye – mondta a Hír TV-nek a Buda Cash Brókerház Zrt. vezető elemzője, hozzátéve: valamint érezhető, hogy a magyar gazdaság is egyre jobban kezd magára találni, így a vállalkozások mernek emelni a munkabéreken. És valószínűleg ezek a tendenciák a következő időszakokban is meghatározóak lesznek” – fogalmazott Tóth Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!