2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Gazdaság

Nőtt a Dél-Koreába irányuló magyar export

14 százalékkal nőtt a Dél-Koreába irányuló magyar export a gazdasági válság okozta csökkenés után – mondta el a Hír Televíziónak a Szöulban tartózkodó Szijjártó Péter.

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára újabb jelentős magyarországi beruházásokról állapodott meg a dél-koreai vezetéssel. Arról is megegyeztek, hogy a jövőben a távol-keleti nagy cégek után a közepes vállalatok is hazánkba érkezhetnek.

„Az idei év utolsó negyedévében és a következő év első negyedévében két új autóipari és egy egészségipari beruházásra kerítenek sort koreai vállalatok Magyarországon. Körülbelül 300 új munkahelyet teremtenek a koreaiak által fenntartott 22 ezer magyarországi munkahelyhez. Ezzel a három beruházással a koreai vállalatok által Magyarországon befektetett tőke mennyisége el fogja érni a kétmilliárd dollárt. Ezenkívül megkértük 12 magyar élelmiszer-ipari üzem koreai exportra vonatkozó engedélyét, aminek következtében a magyar sertés- és baromfihús exportja növekedni tud Korea irányában” – mondta Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.
Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Ezúttal Őrhalom és Ipolyvarbó között készült el az új híd, ami amellett, hogy a határ menti közösségek életét megkönnyíti, a gazdaság fejlesztése szempontjából is fontos szerepe van.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!