2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Bűnösök kora

Következik:

Bűnösök kora 02:30

Gazdaság

Nem váltja ki a fosszilis energiahordozókat a bioüzemanyag

Nem váltja ki a fosszilis energiahordozókat a bioüzemanyag, termelése ugyanakkor komoly élelmiszerhiányt okoz – véli az Öconomus Alapítvány junior kutatója. Horváth Sebestyén a Karc FM Hangoló műsorában azt mondta: a természetes hajtóanyag előállításához jelentős mennyiségű kukoricára és nád-cukorra van szükség, termesztésük azonban jelentős területeket vesz el az élelmiszerektől. Az Európai Unióban jelenleg naponta tízezer tonna gabonából előállított bioüzemanyagot használnak fel, melyből 15 millió adag kenyeret lehetne készíteni. Horváth Sebestyén példaként említette, hogy egy városi terepjáró egyszeri tankolásához elegendő bioüzemanyag előállításához szükséges élelmiszerrel egy évig lehetne táplálni egy embert.

  • Nem váltja ki a fosszilis energiahordozókat a bioüzemanyag

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Vészhelyzet az Északi Áramlat 2 vezetékénél

Vészhelyzet az Északi Áramlat 2 vezetékénél

Vészhelyzetet hirdettek az Északi Áramlat 2 egyik tengeri vonalán. Az üzemeltető hirtelen nyomáscsökkenést érzékelt, ami miatt a német, a dán, a svéd, a finn és az orosz partiőrséget is riasztották.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!