2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Gazdaság

Négymilliárdos fejlesztéssel gyorsít a Magyar Posta

Csaknem négymilliárd forintos fejlesztéssel gyorsítja a Magyar Posta a hivatalos ügyek intézését, és biztosít internet-hozzáférést a felzárkózó régiók településein. A fejlesztések és az egyszerűsödő szolgáltatások 2014-től lépnek majd életbe.

Most még csak kézbesíti a posta a papíron beküldött adóbevallást az adóhivatalnak, január elsejétől azonban már digitalizálhatja és fel is töltheti a közigazgatási szervezetek rendszerébe a hivatalos dokumentumokat.

„A közigazgatás felől érkező ügyek, ügyiratok, papírok átválthatók elektronikus formára, s visszafelé is működik ez a konverziós rendszer, amikor az állampolgároktól, ügyfelektől érkező dokumentumok elektronizálhatók, és így továbbíthatók a közigazgatási hivatalokhoz, szervezetekhez” – közölte Vályi-Nagy Miklós államtitkár.

Azáltal, hogy az intézmények nem külön-külön digitalizálják a papíralapú dokumentumokat, felgyorsul a közigazgatási ügyek intézése. „Itt a hangsúly a hitelességen van, ennek több eleme létezik: elektronikus aláírás, hitelesítési záradék, ehhez kapcsolódó iratérvényességi nyilvántartás, kétdimenziós kód – sorolta Szarka Zsolt, a posta vezérigazgatója. – Ezek a szabványok biztosítják azt, hogy az így előállított papíralapú dokumentumok ugyanazzal a közhitelességgel bírnak.”

2014-től országszerte negyven településen alakítanak internetpontot ott, ahol nincs vagy nehezen elérhető a világháló. A felzárkózó kistérségekben kialakított ingyenes wifipontok célja, hogy megkönnyítsék az elektronikus ügyintézést és segítsék a lemaradó régiók felzárkózását.

A postákat érintő fejlesztések csaknem 4 milliárd forintos uniós támogatásból valósulnak meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!