2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Négy év késéssel készülhet el az M4-es út

Hír TV

2018. március 28., szerda 08:33, frissítve: szerda 09:21

M4
Újraindulhat az építkezés az M4-es Abony és Fegyvernek közötti szakaszán – a gyorsforgalmi út legalább négyéves késéssel készül el. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a munkálatokba még július előtt belekezdhetnek, és 2020 végére fejezhetik be. A kormány döntött az M4-es gyorsforgalmi út Törökszentmiklós és Berettyóújfalu közötti részének előkészítéséről. Az M4-es szolnoki elkerülőjének építését az után állíttatta le a kormány, hogy Orbán Viktor 2015-ben összeveszett addigi barátjával, Simicska Lajossal, akinek az egyik cége is a kivitelezésen dolgozott. A kormány kartellgyanúra hivatkozva felbontotta a szerződést, de két évre rá kiderült, hogy alaptalanul.

Új munkahelyek
Átadták az amerikai Modine alumínium-járműalkatrész gyárának új üzemcsarnokát Mezőkövesden. A cég autók és munkagépek motorjának alkatrészeit gyártja, termékeik 99 százalékát pedig exportálják. Az amerikai vállalattal nagyvonalú volt a kormány: a beruházás 6,2 milliárd forintos költségének a felét, 3,1 milliárd forintot adókedvezmény formájában átvállalja az államkassza. Az üzemben kétszáz új munkahely jön létre.

Letiltott Uber
Kivonul a dél-ázsiai piacról az Uber. Ezzel Kína és Oroszország után a harmadik fejlődő piacukat vesztették el egy év alatt. A cég részvényei azért is gyengülni kezdtek, mert az Egyesült Államokban az arizonai kormányzat megtiltotta, hogy az Uber folytassa a sofőr nélküli járművek tesztjeit. A taxiscég egyik autója március elején okozott halálos balesetet: a jármű éjszaka egy szabálytalanul közlekedő gyalogost gázolt el, de a kiadott videofelvétel szerint még csak nem is fékezett.

BUX
Pluszban zárt a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe több mint félszázalékos emelkedéssel, 37 301 ponton fejezte be a keddi kereskedést.

Deviza
Tartotta magát a forint, az eurót a 312-es szint körül jegyezték, a svájci frankot 265, a dollárt 252 forintért adták tőzsdezáráskor a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!