2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

NAV: Július 1-ig nem kötelező az online számlarendszer átállítása

NAV

A járványhelyzet miatt az online számlaadat-szolgáltatásban, április 1-jétől július 1-jéig nem kötelező átállni a 2.0 verziójú XSD alkalmazására, így a korábbi verzióban küldött adatokat is fogadja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - közölte az adóhivatal szerdán az MTI-vel.

  • NAV: Július 1-ig nem kötelező az online számlarendszer átállítása

A közlemény szerint mindez azt jelenti, hogy a NAV április 1-jétől nem szünteti meg az online számlarendszer 1.1 XSD verziójának támogatását, és nem teszi kötelezővé a rendszer frissítését. Ezzel biztosítható, hogy a kötelező adatszolgáltatás folytonossága minden adózó részéről teljesíthető legyen.

Kiemelték, a 2.0 XSD már február 27-étől használható éles környezetben, párhuzamosan az 1.1 verzióval, ezért az átálláshoz a feltételek az online számlarendszer oldalán adottak. Éppen ezért a NAV azt kéri az adózóktól, hogy lehetőség szerint folytassák az átállás előkészületeit, és ahol ez megoldható ott történjen is meg.

A NAV döntését azzal indokolta, hogy a járvány terjedésének lassítására radikálisan csökkenteni kell a személyes érintkezések számát. A számlázóprogramok frissítése azonban sok vállalkozásnál nem oldható meg távolról, ahhoz a fejlesztőnek fel kellene keresnie megrendelőjét. Problémát jelenthet az új verzió telepítése akkor is, ha abban külföldi fejlesztőnek kellene közreműködnie, illetve akkor, ha a magyarországi társaság informatikai rendszere külföldön működik, és a telepítés személyes jelenlét nélkül szintén nem kivitelezhető - olvasható az adóhivatal közleményében.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!