2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Gazdaság

Nagy összegű uniós forrás érkezett + videó

Újabb, csaknem 200 milliárd forintos uniós forrás érkezett hazánkba, ami a példátlan mértékű pedagógus béremelés forrásának lesz része – jelentette be a pénzügyminiszter. A baloldalhoz kötődő PDSZ azonban most ismét a kormányt támadja, mert szerinte a kabinet nem árult el részleteket a béremelésről. A belügyminisztérium államtitkára szerint ez egy újabb baloldali politikai támadás hiszen, ahogy Rétvári Bence kifejtette, az uniós forrásoknak a pedagógusok egyértelmű nyertesei.

  • Nagy összegű uniós forrás érkezett + videó

Tanárok és diákok ezrei tüntettek tavaly szinte egész évben a pedagógus életpálya modellről szóló törvény ellen, és legfőképp a pedagógusok béremelését követelve. Az önmagukat civilként meghatározó szervezők többsége azonban valójában a hazai baloldalhoz ezer szállal köthető csoportok voltak. A Tanítanék mozgalom mellett a kormányt rendszeresen bíráló PDSZ is minden elkövetett, hogy az utcára vigye a tanárokat és a diákokat.

A kormány mindvégig hangoztatta, hogy a magyar baloldali pártok segítségével befagyasztott uniós források képeznék a béremelést alapját. Miután az Európai Bizottság feloldotta a hazánknak járó pénzek blokkolását, a kormány elindíthatta a rendszerváltás utáni legnagyobb pedagógus béremelési programot.

184 milliárd forint uniós forrás érkezett Magyarországra a tanárok és óvónők fizetésemeléséhez – jelentette be közösségi oldalán Varga Mihály. A pénzügyminiszter kiemelte, az év elején végrehajtott béremelésre a kormány 340 milliárd forintot a költségvetésből előre finanszírozott. Ehhez járul hozzá a most érkezett pénz.

A tavalyi tüntetéseket szervező PDSZ-nek azonban ezzel is baja van. Az Indexnek a szakszervezet ügyvivője azt mondta, nem tudják mire elég az összeg, mert a kabinet nem osztotta meg velük a bérfedezet részleteit.

Így láthatjuk, hogy ők a baloldali pártoknak a pedagógus tagozatai, nem pedig a pedagógusoknak az érdekképviselői

– mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára.

Erről már a Belügyminisztérium államtitkára beszélt Híradónknak. Rétvári Bence kiemelte, hogy a kormány az utóbbi évek legnagyobb pedagógus béremelését hajtotta végre.

A most megérkezett összeg körülbelül a fele annak, amit a kormány idén tanár és óvónő béremelésre költ, illetve 3,3 százaléka annak, amit a kormány 2030-ig pedagógus béremelésre fog fordítani. Ez tehát ahhoz képest egy kis összeg, de örülünk, hogy ez is megérkezett, hiszen már évekkel ezelőtt megérkezhetett volna, hiszen Magyarország már addigra is minden feltételt teljesített – hangsúlyozta az államtitkár. 

Például a momentumos Cseh Katalin miatt is éveket késett a pedagógusok béremelése. Az EP-képviselő büszkén vallott arról többször is, hogy keményen dolgozott a hazánknak járó, és a tanárok béremelésének alapját adó uniós források befagyasztásán.

A legújabb akciójukban pedig azt követelik az Európai Bizottságtól, hogy ne csak befagyasszák a magyaroknak járó többi pénzt, de az eddig kifizetett uniós forrásokat is vegye el Brüsszel.

Vagyis a magyar baloldal mindent megtesz azért, hogy elvegye a pénzt a pedagógusoktól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Akkor ma este hajrá, Törökország és hajrá, Portugália!

Akkor ma este hajrá, Törökország és hajrá, Portugália!

Ma folytatódik a labdarúgó-Európa-bajnokság és eldől a magyar labdarúgó-válogatott sorsa. Marco Rossi szövetségi kapitány csapata akkor biztosan továbbjutjut a legjobb 16 közé, ha Törökország nem kap ki Csehországtól, valamint Grúzia sem nyer Portugália ellen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kötelező lesz a kgfb a mikromobilitási eszközökre

Kötelező lesz a kgfb a mikromobilitási eszközökre

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kell kötni július 16-tól a mikromobilitási eszközökre, ilyen például a Segway vagy elektromos roller; egyes biztosítók már megjelentek díjtarifáikkal, mások még a végleges kormányrendeletre várnak - tájékoztatta a Grantis Hungary Zrt. tanácsadó szakértője az MTI-t kedden.
Nagy István : meg kell védeni a gazdákat! + videó

Nagy István : meg kell védeni a gazdákat! + videó

Minden európai unióba érkező élelmiszernek és mezőgazdasági terméknek ugyanazon a termelési szabályoknak kell megfelelne. Ez alól Ukrajna sem lehet kivétel, fogalmazott Nagy István agrárminiszter Luxemburgban, az agrárminiszterek tanácsülésén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!