2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Gazdaság

Nagy Márton: Magyarország nyitott kapukkal vár mindenkit, aki üzletelni szeretne vele

A békés gazdaság mintapéldája az, ahogy Magyarország nyitott kapukkal vár mindenkit, aki üzletelni szeretne vele – hangsúlyozta a gazdaságfejlesztési miniszter a Mathias Corvinus Collegium konferenciáján. Nagy Márton kiemelte: a hazánkba hozott külföldi befektetések nyeresége évente már eléri a 10 százalékot, a cél pedig az, hogy ebből a pénzből minél többet fektessenek be újra Magyarországon.

  • Nagy Márton: Magyarország nyitott kapukkal vár mindenkit, aki üzletelni szeretne vele

Békésnek és nyitottnak nevezte a magyar gazdaságot a gazdaságfejlesztési miniszter az MCC békekonferenciáján. Nagy Márton azt mondta: minden olyan befektetőt szeretettel várnak, aki üzleti kapcsolatba szeretne lépni hazánkkal.

„Magyarország továbbra is egy nagyon békés gazdaság, illetve hídnak tekinthető nemcsak a kelet és a nyugat között, hanem az ipar és a szolgáltatások között, valamint a külföldi és a magyar gazdaság között is, nagyon sok kapcsolódási pont van horizontális, illetve vertikális szempontból is” – mondta a tárcavezető.

A miniszterelnök a külföldi befektetéseket is fontosnak nevezte. A politikus az elmúlt 10 év egyik legfontosabb változásaként értékelte, hogy egyre több befektetés érkezik Ázsiából. Kiemelt célként említette azt is, hogy a hazánkban befektetők a nyereségüket is tartsák az országban.

„Kettős célkitűzés, hogy az új külföldi beruházókat idevonzzuk, illetve a már meglévőket arra ösztönözzük, hogy újra beruházzanak, továbbá fontos stratégiai célkitűzés a horizontális együttműködések és a multiplikációs hatások növelése, ez kulcsfontosságú elem ahhoz, hogy elérjük az Európai Unió fejlettségi szintjét, amely jelenleg 90 százalék” – mutatott rá a gazdaságfejlesztési miniszter.

Nagy Márton megjegyezte: a hazánkba hozott külföldi befektetésekből elért nyereség már eléri a 10 százalékot évente.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Kétélű fegyver lenne a banki különadók kiterjesztése

Kétélű fegyver lenne a banki különadók kiterjesztése

Varga Mihály pénzügyminiszter Egerben, a Közgazdász-vándorgyűlésen arról beszélt csütörtökön, hogy a kormány mérlegeli a további adófrontok nyitásának lehetőségét, miután a bankok profitja jelentősen emelkedett az elmúlt egy évben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!