2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Gazdaság

Nagy István: Soha nem látott építkezés következik az agráriumban

  • Nagy István: Soha nem látott építkezés következik az agráriumban

Soha nem látott építkezés következik az agráriumban, a Vidékfejlesztési program beruházásai megvalósítási szakaszba érnek, feláll az öntözési ügynökség, és nekikezdenek az osztatlan közös földtulajdon csökkentésének – mondta a Világgazdaságnak adott interjújában Nagy István agrárminiszter.

A napilap keddi számában megjelent interjúban a miniszter hangsúlyozta: 2019 az épülés éve, hiszen a vidékfejlesztési forrásokból épülő beruházások és mindazon pályázatok, amelyek eredményesek voltak, az idén megvalósulhatnak.

Nagy István felidézte, hogy korszakváltást jelent a magyar vízgazdálkodásban az öntözési ügynökség felállítása. A Belügyminisztériummal megosztják a feladatokat, ott marad a vízügyi igazgatás, minden olyan infrastrukturális beruházás, amelynek eredményeként a víz eljut a termőföld széléig, az öntözési ügynökség pedig azért felel, hogy csatornából kerüljön a termőföldre a víz.

Az öntözési ügynökség huszonöt munkatárssal működik majd, és több háttérintézmény is segíti – közölte.

A hatékony gazdálkodást sok helyen gátló osztatlan közös földtulajdonok megszüntetését kiegészítették a speciális „agráröröklés” szabályozásával is, a földjogi szabályok átalakításával pedig a visszaélésekre lehetőséget adó kiskapukat szeretnék bezárni.

Nagy István arról is beszélt, hogy rendezni kell az őstermelői kérdéskört, de ez rendkívül érzékeny téma, amely sokakat érint. Ma külön őstermelői igazolványuk van a családtagoknak, amely elsősorban nem az eredményes gazdálkodást, hanem az adókedvezmények kihasználását segíti. Sokkal egyszerűbb volna, ha ezt meg lehetne oldani azzal, hogy ahány őstermelő van egy családban, mindnyájan egy családi gazdaságba tartozzanak. Azt kell elmagyarázniuk, hogy ezzel az átalakítással nem járnak rosszabbul a gazdák – olvasható a Világgazdaságban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!