2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Gazdaság

Mosonmagyaróvár nem bírta a rohamot

Munkásszállót épít a mosonmagyaróvári önkormányzat, mert elfogytak a városban a szálláshelyek. Az elmúlt években becslések szerint tízezer vendégmunkás érkezett a Szigetközbe. Az ország keleti és déli részeiről, illetve Erdélyből évente százak kelnek útra, hogy a nyugati határszélen és Ausztriában keressenek munkát.

Néhány éve Mosonmagyaróváron és környékére egyre többen érkeznek, ami az osztrák munkaerőpiac nyitásával tovább fokozódott. A vendégmunkások fogadására mára egész iparág épült ki a városban. Eddig több olcsó munkásszálló nyílt, de azok sem bírják a rohamot. Albérletet is lehetetlen itt találni. Ezen a helyzeten szeretne javítani az önkormányzat.

A rossz állapotban lévő, jelenleg önkormányzati tulajdonban lévő egykori orosz laktanya átalakítása már megkezdődött. Kényelmes és a piaci igényeknek megfelelő munkásszállót hoznak létre – mondja a kivitelező. „Három-négy ágyas szobákat alakítunk ki, ezek teljesen bútorozottak lesznek, gyakorlatilag az ágyneműtől kezdve minden megtalálható lesz bennük, amire szükség van. Tulajdonképpen a pihenésükről komfortosan próbálunk gondoskodni” – közölte Polhammer Jenő, a Movinnov Kft. ügyvezetője.

A beruházás költsége 70 millió forint. Első körben a szálló száz férőhelyes lesz, de az épület alkalmas arra, hogy igény esetén négyszáz fősre bővítsék. A létesítmény a tervek szerint áprilisra készül el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ennyi volt

Ennyi volt

Több vagyon elleni és egyéb más bűncselekménnyel gyanúsítottak meg a szentendrei rendőrök egy 24 éves nőt. A bíróság letartóztatta.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!