2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

Mosonmagyaróvár nem bírta a rohamot

Munkásszállót épít a mosonmagyaróvári önkormányzat, mert elfogytak a városban a szálláshelyek. Az elmúlt években becslések szerint tízezer vendégmunkás érkezett a Szigetközbe. Az ország keleti és déli részeiről, illetve Erdélyből évente százak kelnek útra, hogy a nyugati határszélen és Ausztriában keressenek munkát.

Néhány éve Mosonmagyaróváron és környékére egyre többen érkeznek, ami az osztrák munkaerőpiac nyitásával tovább fokozódott. A vendégmunkások fogadására mára egész iparág épült ki a városban. Eddig több olcsó munkásszálló nyílt, de azok sem bírják a rohamot. Albérletet is lehetetlen itt találni. Ezen a helyzeten szeretne javítani az önkormányzat.

A rossz állapotban lévő, jelenleg önkormányzati tulajdonban lévő egykori orosz laktanya átalakítása már megkezdődött. Kényelmes és a piaci igényeknek megfelelő munkásszállót hoznak létre – mondja a kivitelező. „Három-négy ágyas szobákat alakítunk ki, ezek teljesen bútorozottak lesznek, gyakorlatilag az ágyneműtől kezdve minden megtalálható lesz bennük, amire szükség van. Tulajdonképpen a pihenésükről komfortosan próbálunk gondoskodni” – közölte Polhammer Jenő, a Movinnov Kft. ügyvezetője.

A beruházás költsége 70 millió forint. Első körben a szálló száz férőhelyes lesz, de az épület alkalmas arra, hogy igény esetén négyszáz fősre bővítsék. A létesítmény a tervek szerint áprilisra készül el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!