2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

MNB: Széleskörű, innovatív lehetőségek a zöld gazdaságélénkítésben

Széleskörű lehetőségek rejlenek a gazdaság környezetileg is fenntartható újraindításában a koronavírus miatti járványhelyzetet követően a Magyar Nemzeti Bank (MNB) konzultációs felhívására beérkezett javaslatok szerint - közölte a jegybank pénteken az MTI-vel.

  • MNB: Széleskörű, innovatív lehetőségek a zöld gazdaságélénkítésben

Az MNB közölte, hogy konzultációjára 16 civil szervezettől és környezetvédelemmel foglalkozó tudóstól, éghajlatvédelmi és energetikai szakembertől érkezett rendkívül hasznos írásos javaslat.

A javaslatok - mint például a hazai épületállomány energetikai korszerűsítése, a megújuló energiatermelés felfuttatása, az agrárium zöldítése, a rövid ellátási láncok kialakítása a különböző iparágakban és a vízgazdálkodási fejlesztésekre vonatkozó gondolatok - mind azt jelzik, hogy széleskörű lehetőségek lennének az innovatív, zöld gazdaságélénkítésben.

A jegybank a javaslatokat a következő időszakban értékeli, egyeztet a civil szervezetekkel, kormányzati és piaci partnereivel, annak érdekében, hogy zöld beruházásokat támogató intézkedések, illetve javaslatok álljanak majd elő.

Az MNB hosszú távon, további területeken is folytatni kívánja az együttműködését a civil szervezetekkel, illetve a tudományos élet résztvevőivel.

A jegybank 2019 februárjában hirdette meg Zöld Programját a klímaváltozáshoz és más környezeti problémákhoz kapcsolódó kockázatok csökkentése, a magyarországi zöld gazdaság finanszírozásának bővítése érdekében. A program keretében az MNB támogatja a pénzügyi közvetítőrendszer résztvevőit, hogy a jelenleginél erőteljesebben járuljanak hozzá a környezeti fenntarthatósághoz. A program részletei a jegybank

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!