2023. 05. 30. Kedd Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Hogyan csináljunk rossz filmet 11:05

Gazdaság

MNB: Az elektronikus értékesítést részesítsék előnyben a pénzügyi közvetítők

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a járványhelyzet miatt vezetői körlevélben szólította fel az eddig főképp személyes kommunikációval értékesítést végző pénzügyi közvetítőket, hogy ügyfeleiket a továbbiakban lehetőleg telefonos, elektronikus úton szolgálják ki - közölte a jegybank kedden az MTI-vel.

  • MNB: Az elektronikus értékesítést részesítsék előnyben a pénzügyi közvetítők

A közleményben hangsúlyozzák, a járványhelyzet miatt a bankoknak és biztosítóknak korábban kiadott körlevelekhez hasonlóan felügyeleti vezetői körlevélben hívták fel az MNB engedélyhez kötött tevékenységet végző banki és biztosításközvetítő cégek, valamint az általuk foglalkoztatott alvállalkozók figyelmét, hogy haladéktalanul tájékoztassák a jegybankot, ha üzletileg megbízható működésüket veszélyeztető, az ügyfelek széles körét érintő kockázatot azonosítanának, ha részükre tevékenységet végző partnerük kritikus helyzetbe kerülne.

Kiemelték, az MNB elvárja a közvetítőktől, hogy a járvány időszakában is biztosítsák napi üzletmenetük folytonosságát, aktualizálják az erre szolgáló tervüket. Folyamatosan tájékoztassák ügyfeleiket, partnereiket, ha üzletmenetükben, kapcsolattartásukban változás történne, s minden elvárható módon gondoskodjanak saját munkavállalóik védelméről.

A jegybank jelen helyzetben javasolja, hogy az ügyfél-kiszolgálási tevékenységeiket telefonos és elektronikus útra tereljék, ezen csatornákat részesítsék előnyben. Ha mégis elkerülhetetlen a személyes kapcsolat, akkor garantálják a lehető legnagyobb mértékű biztonságot - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szavazás

Szavazás

Karácsony Gergely szerint hadban állunk Oroszországgal. Ön háborúpártinak tartja?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!