2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:10

Gazdaság

Miért jó a magyaroknak a vendégmunkások ittléte?

Megőrzik a magyarok munkahelyeit és hozzájárulnak a nyugdíjakhoz a külföldi munkavállalók.

  • Miért jó a magyaroknak a vendégmunkások ittléte?

A vendégmunkások Magyarországra érkezésétől hangos a média hónapok óta, arról azonban már kevesebb szó esik, hogy mégis kik ők, honnan érkeznek, mi a motivációjuk, valóban elveszik-e a magyarok munkáját, és igazából megéri-e a magyar társadalomnak, hogy nálunk dolgoznak. Ezek tisztázására a Világgazdaság cikksorozatot készít. Ebben a cikkben a Göltl Viktorral, a WHC munkaerő-közvetítő és -kölcsönző ügyvezetőjével folytatott beszélgetés második részét közölte a vg.hu. Az interjúból kiderül, hogy miért jó a magyaroknak a vendégmunkások ittléte, részesülnek-e különleges elbánásban, jobban dolgoznak-e a magyaroknál.

Miért jó a magyar társadalomnak a vendégmunkások fogadása?

A magyar társadalomnak több téren is jó a vendégmunkások foglalkoztatása. Egyrészt ők is adóznak hazánkban, azaz gyarapítják a magyar államkasszát, másrészt pedig megőrzik a munkahelyeket. A magyar munkaerőpiac kifeszített, alacsony a munkanélküliségi ráta, a nyugdíjasok pedig egyre nagyobb arányt tesznek ki a társadalmon belül. Ezért fontos, hogy legyen elég és megfelelő minőségű munkaerő. 

A szakértő példának hozta, hogy ha egy magyar vállalatnak 100 főre lenne szüksége, hogy adott megrendelést teljesítsen, de csak 90 munkavállalója van, akkor vendégmunkások hiányában a magyar cég és a 90 magyar dolgozó elesik a megbízástól és a bevételtől. Sőt magyar munkahelyek kerülhetnek veszélybe. Ha a multinacionális vállalatok azt látják, hogy itt nincs elég munkás, külföldről pedig nem hozhatnak be, akkor továbbállhatnak másik országba, ezzel együtt pedig Magyarország eleshet annak adójától, a magyar alkalmazottak pedig az állásuktól  – érvelt az ügyvezető.

A teljes cikket a VG.hu oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Egyre többen dolgoznak Magyarországon + videó

Egyre többen dolgoznak Magyarországon + videó

Márciusban 38 ezerrel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Az ezzel kapcsolatos résztelekről Pásztor Szabolcsot, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatóját kérdeztük.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!