2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Miért jó a magyaroknak a vendégmunkások ittléte?

Megőrzik a magyarok munkahelyeit és hozzájárulnak a nyugdíjakhoz a külföldi munkavállalók.

  • Miért jó a magyaroknak a vendégmunkások ittléte?

A vendégmunkások Magyarországra érkezésétől hangos a média hónapok óta, arról azonban már kevesebb szó esik, hogy mégis kik ők, honnan érkeznek, mi a motivációjuk, valóban elveszik-e a magyarok munkáját, és igazából megéri-e a magyar társadalomnak, hogy nálunk dolgoznak. Ezek tisztázására a Világgazdaság cikksorozatot készít. Ebben a cikkben a Göltl Viktorral, a WHC munkaerő-közvetítő és -kölcsönző ügyvezetőjével folytatott beszélgetés második részét közölte a vg.hu. Az interjúból kiderül, hogy miért jó a magyaroknak a vendégmunkások ittléte, részesülnek-e különleges elbánásban, jobban dolgoznak-e a magyaroknál.

Miért jó a magyar társadalomnak a vendégmunkások fogadása?

A magyar társadalomnak több téren is jó a vendégmunkások foglalkoztatása. Egyrészt ők is adóznak hazánkban, azaz gyarapítják a magyar államkasszát, másrészt pedig megőrzik a munkahelyeket. A magyar munkaerőpiac kifeszített, alacsony a munkanélküliségi ráta, a nyugdíjasok pedig egyre nagyobb arányt tesznek ki a társadalmon belül. Ezért fontos, hogy legyen elég és megfelelő minőségű munkaerő. 

A szakértő példának hozta, hogy ha egy magyar vállalatnak 100 főre lenne szüksége, hogy adott megrendelést teljesítsen, de csak 90 munkavállalója van, akkor vendégmunkások hiányában a magyar cég és a 90 magyar dolgozó elesik a megbízástól és a bevételtől. Sőt magyar munkahelyek kerülhetnek veszélybe. Ha a multinacionális vállalatok azt látják, hogy itt nincs elég munkás, külföldről pedig nem hozhatnak be, akkor továbbállhatnak másik országba, ezzel együtt pedig Magyarország eleshet annak adójától, a magyar alkalmazottak pedig az állásuktól  – érvelt az ügyvezető.

A teljes cikket a VG.hu oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!