2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Megnőhet a lakásvásárlási kedv

2017. szeptember 5., kedd 07:17, frissítve: kedd 11:07

A szakértők a piac élénkülését jósolják.

Ingatlanok

Kiemelkedő élénkülést várnak a szakértők az ingatlanpiacon ősszel. A Magyar Nemzet a Duna House elemzési vezetőjére hivatkozva azt írja, a forgalom várhatóan erősebb lesz idén, mint tavaly volt. Az Ingatlan.com portál vezető gazdasági szakértője szerint a szeptember–október az erősödés hónapja lesz a lakáspiacon, a november és a december azonban visszaesést tartogat. A szakértők úgy vélik, hogy a három éve tartó áremelkedés miatt lassan kifullad a piac, ezért jövőre várhatóan csak négy-öt százalék körüli lesz a drágulás.

 

Kollégium

Átadták a Széchenyi István Egyetem kilencmilliárd forintból épült 1100 fős kollégiumát Győrben. Az önkormányzat a beruházás harmadát állta, a kétharmadát pedig az állam fizette. A tízszintes, húszezer négyzetméteres épület már az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra elkészült, első lakói a versenyre érkező fiatalok voltak.

„Külön öröm számunkra, győriek számára, hogy a kormány elismeri és értékeli a győri Széchenyi István Egyetem munkáját minden tekintetben. Ez azt jelenti, ezt láthatják, tapasztalhatják, hogy rengeteg beruházást zártunk le, és rengeteg fejlesztést indítottunk az elmúlt hónapokban, és még sok mindent tervezünk a későbbiekben is. Ehhez a kormány partnere a győri Széchenyi István Egyetemnek” – nyilatkozta Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár.

 

Üzemanyag

Nagyot drágulnak az üzemanyagok szerdán. A Mol bruttó 9 forinttal emeli  a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj literenkénti árát. Így egy liter benzinért 352 forintot, a dízelért pedig 346 forintot kell majd fizetni. A benzin ára legutóbb augusztus végén változott, akkor 2 forinttal emelkedett. Az autósok akár 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a kutak árai között.

 

Diótermelés

A tavalyinál jobb diótermést várnak a termelők. A Magyar Hírlap azt írja, idén sem a jég, sem a fagy nem tizedelte az ültetvényeket, és a diót károsító legyekből is kevesebb volt. Szakértők szerint ugyan a dió több lesz, de az aszály miatt sok lesz az apróbb szemű termés. Az elmúlt években a hazai dióültetvények területe duplájára nőtt, a KSH adatai szerint a héjasdió-export 2015-ben 2,2 ezer tonnát tett ki.

 

BUX

Mínuszban zárt a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 254 pontos csökkenéssel, 37 465 ponton fejezte be a hétfői kereskedést.

 

Deviza

Enyhén gyengült a forint az euróval szemben, a közös uniós devizát a 306-ös szinten jegyezték. A svájci frankot 268, a dollárt 257 forintért adták a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!