2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Fidesz-KDNP kampánynyitója 14:30

Gazdaság

Ma van a Színházak éjszakája

Ma van a Színházak éjszakája, amelynek alkalmával 31 fővárosi színház várja többek között nyílt próbákkal, közönségtalálkozókkal, színházi várossétákkal és különleges programokkal az érdeklődőket.

  • Ma van a Színházak éjszakája

Az idén hetedik alkalommal megvalósuló színházak éjszakája mintegy 200 programot kínál Budapesten. Az idei rendezvény középpontjában a dráma- és színházpedagógia áll.

A közönségtalálkozók, nyílt próbák és kulisszajárások mellett tánctanítással, színházi karaoke-val, versszínházzal, teljes előadásokkal és produkciókból kimaradt jelenetekkel, műhelytitkokkal, színházi mesterségek bemutatójával, pizsipartival, kritikakritikával, improvizációoktatással, színészsimogatóval, színházi rapid randival is várják az érdeklődőket.

A színházi városséták alkalmával idén az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a KÉK - Kortárs Építészeti Központ szervezésében eredhetnek például az első pesti színtársulat nyomába az érdeklődők. A rendezvény végén afterpartyra várják a közönséget a TRIP Hajón, többek közt a BEKVART zenekarral és noÁrral.

A Katona József Színházban a Behívó színházpedagógiai programjával ismerkedhetnek meg a nézők, továbbá kortárs lengyel darabok láthatók a filmvásznon és a színpadon. Anna Wakulik Aratás című, egy szerelmi háromszöget bemutató művét felolvasószínházi formában játsszák a Kamrában. Az Örkény Színház szervezésében interaktív színházi játszótér várja a közönséget a Madách téren, a színpadon a társulat tagjaival hallhatók beszélgetések, emellett a színház drámapedagógiai programja is bemutatkozik. A Radnóti Színházban többek között színészmesterség-foglalkozást tartanak, a nézők által előre megadott mondatokból a számítógép darabot ír, a színészek pedig eljátsszák. Emellett a Szakértők zenekar is fellép, és a közönség megismerheti a színház ifjúsági műhelyének programját.

A rendezvény mintegy 200 programja, valamint az OSZMI-val és a KÉK-kel szervezett színháztörténeti séták idén is egyetlen karszalaggal látogathatók, amelyet a programban részt vevő színházak szervezési osztályán vagy jegypénztárában, valamint a www.szinhazakejszakaja.hu és www.jegy.hu oldalon lehet megváltani.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!